ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Αποχή από τους οπαδούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Frankfurt fans celebrate during a Europa League group H soccer match between Eintracht Frankfurt and Olympique Marseille in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Frankfurt fans celebrate during a Europa League group H soccer match between Eintracht Frankfurt and Olympique Marseille in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Michael Probst) AP

Οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν θα βρεθούν στην εξέδρα τους στο πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας παιχνιδιού απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα παιχνίδια της Δευτέρας.

Είναι γνωστό ότι οι οπαδοί στη Γερμανία είναι αρκετά ευαίσθητοι σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα της Ομοσπονδίας, που, κατά την γνώμη τους, σχετίζονται με την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Έτσι, οι διαμαρτυρίες τους είναι αρκετά συχνές και η δυναμική αυτών των διαμαρτυριών είναι τέτοια που πολλές φορές επιτυγχάνεται το επιθυμητό από τους οπαδούς αποτέλεσμα.

Σε αυτό το πνεύμα, οι 3.500 περίπου οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης που θα βρεθούν σήμερα (11/3) στο Ντίσελντορφ για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Φορτούνα, δεν θα παρακολουθήσουν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, αφήνοντας την εξέδρα τους κενή. Ο λόγος είναι ο ορισμός του παιχνιδιού ημέρα Δευτέρα, πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στους Γερμανούς οπαδούς.

Οι οπαδοί της Φρανκφούρτης δικαιολογούν την στάση τους για το παιχνίδι της Δευτέρας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέροντας ότι πρώτα πλήττεται η ίδια η ομάδα, αφού σε τρεις μέρες δίνει κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ για το Europa League και δεύτερον οι ίδιοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους από κοντά, καθώς η μέρα είναι εργάσιμη.

Ως συμπαράσταση, οι οπαδοί της Φορτούνα θα πράξουν κάτι παρόμοιο και θα κρατήσουν κενό το πέταλο τους μέχρι το 15.30 που είναι η ώρα έναρξης των σαββατιάτικων παιχνιδιών.

Οι διαμαρτυρίες για τα παιχνίδια της Δευτέρας έχουν γίνει ρουτίνα φέτος στην Γερμανία και τελικά η Ομοσπονδία θα τα καταργήσει από την σεζόν 2021-2022 που θα επαναδιαπραγματευτεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Το επιβλητικό κορεό των οπαδών της Άιντραχτ κόντρα στην Ίντερ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ