ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η κούρσα για τον τίτλο

Bayern's Joshua Kimmich, left, and Dortmund's Marco Reus challenge for the ball during a German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Borussia Dortmund in Munich, Germany, Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Michael Probst)
Bayern's Joshua Kimmich, left, and Dortmund's Marco Reus challenge for the ball during a German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Borussia Dortmund in Munich, Germany, Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η Μπάγερν πήρε την ισοπαλία απέναντι στη Νυρεμβέργη την Κυριακή του Πάσχα (28/4) και βρίσκεται 2 βαθμούς μπροστά από τη Ντόρτμουντ που ηττήθηκε από τη Σάλκε. Τρεις στροφές πριν τη λήξη της Bundesliga και το κυνήγι του πρωταθλήματος έχει πάρει φωτιά.

Η Μπάγερν Μονάχου την Κυριακή του Πάσχα (28/4) έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της Bundesliga. Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νυρεμβέργης και συμβιβάστηκαν με την εκτός έδρας ισοπαλία, ενώ θα μπορούσαν να χάσουν και το παιχνίδι εάν οι γηπεδούχοι δεν έχαναν πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Έτσι, πλέον η Μπάγερν βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τη Ντόρτμουντ, η οποία το Μεγάλο Σάββατο (27/4) ηττήθηκε στο "Ντέρμπι του Ρουρ" με 4-2 από την αιώνια αντίπαλο της, τη Σάλκε.

Τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων φανερώνουν ότι είναι τρωτές προς κάθε αντίπαλο και το στραβοπάτημα, το οποίο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος, μπορεί να έρθει πολύ εύκολα. Πλέον απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος της σεζόν και ο τίτλος μπορεί να κριθεί στο νήμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ

Η Μπάγερν καλείται στα τρία τελευταία παιχνίδια πριν τη λήξη του πρωταθλήματος να υπερασπιστεί το προβάδισμα των 2 βαθμών. Αυτό δεν της προσφέρει καθόλου ασφάλεια, αφού γνωρίζει ότι με ήττα μπορεί να δει τη Ντόρτμουντ να την προσπερνά, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει το ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Εκεί μετρά η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων και οι Βαυαροί έχουν το προβάδισμα έναντι των Βεστφαλών (80/30-74/40).

Το πρόγραμμα για την Μπάγερν μόνο βατό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί αφενός να έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας, αλλά έχει και μία δύσκολη εξόρμηση. Την επόμενη αγωνιστική στις 4 Μαΐου θα δώσει ένα θεωρητικά εύκολα αγώνα κόντρα στο Ανόβερο στην Allianz Arena. Οι αντίπαλοι των Βαυαρών βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί ώστε να μην υποβιβαστούν μαθηματικά, επομένως αναμένονται επικίνδυνοι.

Ακολουθεί στις 11 Μαΐου ένας από τους αγώνες που μπορεί να κρίνουν τον τίτλο. Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει στην Red Bull Arena τη Λειψία, που έχει κλειδώσει την 3η θέση, άρα και την παρουσία της στο Champions League, όμως κυνηγάει τη Ντόρτμουντ και περιμένει κάποια γκέλα της. Μαθηματικά δεν έχει ακόμη χάσει το πρωτάθλημα, κάτι που θα γίνει όμως σε περίπτωση που οι Βαυαροί κερδίσουν το Ανόβερο.

Το ταξίδι της Μπάγερν στο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στο Μόναχο, εκεί που θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι "αετοί" που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League παλεύουν για τη 4η θέση που οδηγεί στο Champions League. Αν δεν έχει κριθεί η θέση αυτή μέχρι τότε, η Άιντραχτ δεν θα πέσει αμαχητί.

Μπάγερν Μονάχου - Ανόβερο (4/5)

Λειψία - Μπάγερν Μονάχου (11/5)

Μπάγερν Μονάχου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18/5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ καλείται να καλύψει τη διαφορά των 2 βαθμών που έχει από την Μπάγερν. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά θα πρέπει να τα κάνει όλα καλά στα δικά της παιχνίδια, προκειμένου να μην ξεφύγει η διαφορά και έπειτα να περιμένει το στραβοπάτημα των Βαυαρών για να καταφέρουν να μειώσουν ή να περάσουν μπροστά στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της Ντόρτμουντ περιλαμβάνει δύο εκτός έδρας παιχνίδια και μόλις ένα εντός, άρα χρειάζεται να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη για να κάνει το απόλυτο, ώστε να έχει ελπίδες τίτλου.

Την επόμενη αγωνιστική στις 4 Μαΐου έχει δύσκολη αποστολή στο "Wesserstadion" απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Οι "πράσινοι" θέλουν απεγνωσμένα τη νίκη, καθώς απέχουν 4 βαθμούς από το Χόφενχαϊμ, που είναι 7ο, σε θέση δηλαδή που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν τα περιθώρια στενεύουν.

Στη συνέχεια, οι Βεστφαλοί θα δώσουν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν μπροστά στον κόσμο τους στις 11 Μαΐου και η νίκη είναι αυτοσκοπός. Αντίπαλος θα είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία είναι αδιάφορη, αφού δεν απειλείται με υποβιβασμό, ενώ έχει χάσει την επαφή με τις ευρωπαϊκές θέσεις. Επομένως, δεν θα έχει το ίδιο κίνητρο με την Ντόρτμουντ, που θα ξέρει ότι η Μπάγερν θα δίνει την ίδια ώρα δύσκολο αγώνα κόντρα στη Λειψία.

Τέλος, η Ντόρτμουντ θα κλείσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο "Borussia Park" απέναντι στην Γκλάντμπαχ στις 18 Μαΐου, σε ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Οι Πρώσοι παλεύουν για την 4η θέση και το εισιτήριο του Champions League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, επομένως, όπως και στην περίπτωση του αγώνα Μπάγερν-'Αιντραχτ, αν δεν έχει κριθεί η θέση μαθηματικά, η Γκλάντμπαχ θα παίζει και εκείνη έναν "τελικό".

Βέρντερ Βρέμης - Ντόρτμουντ (7/5)

Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ (11/5)

Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ (18/5)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ