ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Λειψία για Champions League, ντεμπούτο για Καπίνο με Βέρντερ

Leipzig's Timo Werner celebrates after scoring during the Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and RB Leipzig in Leverkusen, Germany, Saturday, April 6, 2019. (Rolf Vennenbernd/dpa via AP)
Leipzig's Timo Werner celebrates after scoring during the Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and RB Leipzig in Leverkusen, Germany, Saturday, April 6, 2019. (Rolf Vennenbernd/dpa via AP) ROLF VENNENBERND/DPA VIA AP

Με τον Τίμο Βέρνερ πρωταγωνιστή σε ένα ακόμα παιχνίδι της, η Λειψία έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Βόλφσμπουργκ και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στο Champions League. Πρώτη συμμετοχή για Καπίνο με Βέρντερ στο 2-1 απέναντι στην Φράιμπουργκ (VIDEOS).

Μπάγερν και Ντόρτμουντ μονομαχούν από την αρχή της σεζόν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γερμανίας ωστόσο εξίσου εξαιρετική είναι και η πορεία της Λειψίας στη φετινή Bundesliga και το αποδεικνύει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική.

Η τελευταία απόδειξη ήρθε μέσα από το 2-0 επί της Βόλφσμπουργκ για την 29η αγωνιστική ημέρα, με τους Καμπλ και Βέρνερ να βρίσκουν στόχο (ο δεύτερος είχε συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του για τέταρτο στη σειρά ματς πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην καριέρα του) και να της δίνουν τεράστια ώθηση για να συμμετάσχει τη νέα σεζόν στο Champions League.

Στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου συνεχίζει να βρίσκεται και η Γκλάντμπαχ, που νίκησε 1-0 στην έδρα του το τελευταίο της βαθμολογίας Αννόβερο ενώ σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία με το ίδιο σκορ σημείωσε και η Λεβερκούζεν κόντρα στην Στουτγκάρδη (μπήκε αλλαγή στο 70' ο Δώνης), με τον 19χρονο Γερμανο μέσο Κάι Χάβερτζ να γίνεται ο δεύτερος νεότερος στην ιστορία της Bundesliga που έφτασε τα 20 τέρματα, στην 100η μάλιστα συμμετοχή του στην Bundesliga.

Σε ευρωπαϊκή τροχιά παραμένει και η Βέρντερ που νίκησε με 2-1 την Φράιμπουργκ, σε ένα ματς που είχε έντονο ελληνικό άρωμα. Και αυτό γιατί ο Στέφανος Καπίνο πέρασε ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντί του τραυματία Παβλένκα και πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στη Bundesliga με τη φανέλα της ομάδας της Βρέμης, αφήνοντας οριστικά πίσω του έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε για αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός πως η Βέρντερ έχει σκοράρει και στις 29 πρώτες αγωνιστικές και είναι μόλις η τρίτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά από τις Μπάγερν (το έχει κάνει δύο φορές, η τελευταία τη σεζόν 2012-13) και Κολωνία (1963-64).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Απριλίου

Νυρεμβέργη - Σάλκε 1-1 (82' Κούμπο / 84' Νάστασιτς)

Σάββατο 13 Απριλίου

Αννόβερο - Γκλάντμπαχ 0-1 (53' Ραφαέλ)

Λειψία - Βόλφσμπουργκ 2-0 (16' Καμπλ, 28' Βέρνερ)

Στουτγκάρδη - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1 (64' πεν. Χάβερτζ)

Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ 2-1 (76' Κλάασεν, 84' Σελασιέ / 90' Γουάλσμιντ)

Ντόρτμουντ - Μάιντς (19:30)

Κυριακή 14 Απριλίου

Χόφενχαϊμ - Χέρτα (14:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Μπάγερν (16:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ (19:00)

Photo Credits: Rolf Vennenbernd/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ