ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Μένουν εντός Γερμανίας για την προετοιμασία τους οι ομάδες

Robert Lewandowski, center, exercise with his team during a training session of Bayern Munich in Munich, Germany, Thursday, July 23, 2020. Bayern will play Chelsea in the Round of 16 second leg Champions League soccer match on Aug. 8 in Munich. (AP Photo/Matthias Schrader)
Robert Lewandowski, center, exercise with his team during a training session of Bayern Munich in Munich, Germany, Thursday, July 23, 2020. Bayern will play Chelsea in the Round of 16 second leg Champions League soccer match on Aug. 8 in Munich. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Οι περισσότερες ομάδες της Bundesliga προτιμούν να παραμείνουν εντός γερμανικών συνόρων για την προετοιμασία τους, ενώ μόλις πέντε ομάδες επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, όπως η Αυστρία και η Ελβετία.

Η Bundesliga έλαβε τέλος με την Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το πρωτάθλημα για 8η συνεχόμενη φορά. Πλέον, οι γερμανικές ομάδες έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη σεζόν, της οποία η σέντρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Μία συνήθεια των περισσότερων ομάδων είναι να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Ωστόσο, όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τη φετινή χρονιά, με τους συλλόγους να μην θέλουν να ρισκάρουν την υγεία των ποδοσφαιριστών, αλλά και του προσωπικού, εξαιτίας του κορονοϊού.

Έτσι, λοιπόν, οι περισσότερες ομάδες επιλέγουν να μείνουν στην Γερμανία. Για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου, η οποία προετοιμάζεται για το Champions League, θα παραμείνει εντός συνόρων, μέχρι τουλάχιστον να δώσει και τη ρεβάνς της φάσης των 16 με την Τσέλσι.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ομάδες που προτιμούν το εξωτερικό, αλλά όχι και τόσο μακριά. Η Ντόρτμουντ επέλεξε το Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας. Επιπλέον, οι Βέρντερ Βρέμης, Φράιμπουργκ, Στουτγάρδη και Μπίλεφελντ θα ταξιδέψουν στην Αυστρία.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ