ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Μόνη στην κορυφή η Μπάγερν

Bayern's Robert Lewandowski, front, celebrates scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between SC Paderborn 07 and FC Bayern Munich in Paderborn, Germany, Saturday, Sept. 28, 2019. (David Inderlied/dpa via AP)
Bayern's Robert Lewandowski, front, celebrates scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between SC Paderborn 07 and FC Bayern Munich in Paderborn, Germany, Saturday, Sept. 28, 2019. (David Inderlied/dpa via AP) AP

Η Μπάγερν πέρασε με άγχος από το Πάντερμπορν καθώς νίκησε 3-2 την τοπική ομάδα και πλέον βρίσκεται μόνη στην κορυφή της Bundesliga. Η Σάλκε σόκαρε τη Λειψία, νίκησε 3-1 εκτός έδρας και την έπιασε στη δεύτερη θέση με συγκάτοικους Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ. (VIDEOS))

Η Μπάγερν απολαμβάνει μετά από έξι ματς την κορυφή της Bundesliga καθώς έκανε το χρέος της στο Πάντερμπορν, ενώ η Λειψία γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε.

Το τρίποντο των Βαυαρών ήλθε με πολύ κόπο και ιδρώτα. Ο Ναμπρί άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μονάχου στο 15ο λεπτό, ο Κουτίνιο στο 55ο έκανε το 0-2. Ο Πρόγερ μείωσε για τους γηπεδούχους στο 68ο λεπτό, αλλά ο Λεβαντόβσκι στο 79ο διεύρυνε ξανά το προβάδισμα της Μπάγερν σε 1-3.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ούτε τότε ηρέμησε, καθώς στο 84ο λεπτό ο Κόλινς έκανε το 2-3. Μπορεί ν' αγχώθηκε αλλά κατάφερε και κράτησε το σκορ - έμελλε να είναι τελικό - τη νίκη και τη μοναξιά στην κορυφή.

Η Λειψία αιφνιδιάστηκε από τη Σάλκε. Ο Σανέ άνοιξε το σκορ ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μισή ώρα στο ματς, ενώ ο Χάριτ με εκτέλεση πέναλτι στο 43' έκανε το 0-2. Ο Ματόντο στο 58ο λεπτό έκανε το 0-3, το μόνο που κατάφεραν οι ταύροι ήταν να μειώσουν με τον Φόρσμπεργκ στο 83ο λεπτό.

Αυτό ήταν το τελικό σκορ, έπεσαν από την κορυφή και συγκατοικούν τόσο με τη Σάλκε, όσο και με τη Λεβερκούζεν και την Γκλάντμπαχ. Οι ασπιρίνες πέρασαν με 3-0 από το Άουγκσμπουργκ. Βρέθηκαν μπροστά χάρη στο αυτογκόλ του Νίντερλεχνερ, ενώ Φόλαντ (76') και Χάβερτς (84') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Στον πάγκο για ένα ακόμη ματς έμεινε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Με το ίδιο σκορ πέρασε και η Γκλάντμπαχ από το Χόφενχαϊμ, στον πάγκο για την τοπική ομάδα έμεινε ο Κώστας Σταφυλίδης. Τα δύο πρώτα γκολ των πουλαριών ήταν γαλλική υπόθεση. Ο Πλεά άνοιξε το σκορ στο 43', ο Τουράμ διεύρυνε το προβάδισμα στο 65'. Ο Νόιχαους στο 83' απλά έβαλε τέλος στη γιορτή της Γκλάντμπαχ.

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε από το Μάιντς με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Τισερόν μόλις εννιά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Πάντερμπορν - Μπάγερν Μονάχου 2-3

Άουγκσμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-3

Λειψία - Σάλκε 1-3

Χοφενχάιμ - Γκλάντμπαχ 0-3

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ