ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Τρομερή Γκλάντμπαχ, άφησε 7 βαθμούς πίσω την Μπάγερν

Moenchengladbach's Ramy Bensebaini, right, celebrates with team mates, at the end of the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Bayern Munich at the Borussia Park in Moenchengladbach, Germany, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Moenchengladbach's Ramy Bensebaini, right, celebrates with team mates, at the end of the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Bayern Munich at the Borussia Park in Moenchengladbach, Germany, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Γκλάντμπαχ νίκησε με 2-1 την Μπάγερν με ανατροπή στο 92' και έμεινε μόνη στην κορυφή, αφήνοντας επτά πόντους πίσω την πρωταθλήτρια των επτά τελευταίων ετών, Μπάγερν (VIDEOS).

Η Γκλάντμπαχ πραγματοποιεί φέτος εντυπωσιακή πορεία στην Bundesliga και στο απόλυτο κρας-τεστ της 14ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπάγερν έδειξε πως τα ύψη δεν την φοβίζουν: αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όχι μόνο κατάφερε να σώσει την παρτίδα αλλά έφτασε σε ολική ανατροπή, επικρατώντας 2-1 και αυξάνοντας σε επτά βαθμούς τη διαφορά από τους Βαυαρούς.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ προηγήθηκαν στο 49' με δυνατό σουτ του Πέρισιτς και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έδειχναν να έχουν τον έλεχο και να αισθάνονται αδικημένοι που ήταν μπροστά με ένα μόνο γκολ, για να έρθουν όμως τα πάνω-κάτω στη συνέχεια.

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο παιχνίδι η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Μπενσεμπαϊνί, για να έρθει το απόλυτο σοκ για την Μπάγερν στις καθυστερήσεις: ο Χάβι Μαρτίνεθ υπέπεσε σε πέναλτι και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Μπενσεμπαϊνί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα στο 92' για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Αποτέλεσμα που επιτρέπει στην Γκλάντμπαχ να παραμείνει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας επτά πόντους πίσω την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να γνωρίζουν την 20η ήττα της ιστορίας τους στην έδρα των πουλαριών, τις περισσότερες που έχουν υποστεί στην έδρα αντίπαλης ομάδας στην ιστορία τους.

Όσον αφορά στα άλλα ματς που ξεχώρισαν, η Λειψία υπέταξε με 3-1 την Χόφενχαϊμ με πρωταγωνιστή τον Τίμο Βέρνερ (δύο γκολ) και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή ενώ η Ντόρτμουντ σμπαράλιασε με πέντε γκολ την άμυνα της Φορτούνα Ντίσελντορφ (από δύο γκολ έκαστος οι Ρόις και Σάντσο) και σκαρφάλωσε στην 3η θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Άιντραχτ - Χέρτα 2-2 (65' Χίντερεγκερ, 86' Ρόντε / 30' Λουκεμπακιό, 63' Γκρούιτς)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Άουγκσμπουργκ - Μάιντς 2-1 (41' Ρίχτερ, 65' πεν. Νιντερλέχνερ / 15' Οζτουνάλι)

Γκλάντμπαχ - Μπάγερν 2-1 (60' 90+2' πεν. Μπενσεμπαϊνί/ 49' Πέρισιτς)

Λειψία - Χόφενχαϊμ 3-1 (11' 52' πεν. Βέρνερ, 83' Σάμπιτζερ / 89' Μπίτσακτσιτς)

Ντόρτμουντ - Φορτούνα 5-0 (42' 69' Ρόις, 58' Τοργκάν Αζάρ, 63' 74' Σάντσο)

Φράιμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-0 (85' Σμιντ)

Λεβερκούζεν - Σάλκε 2-1 (15' 81' Αλάριο / 82' Ραμάν)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ουνιόν - Κολωνία (16:30)

Βέρντερ - Πάντερμπορν (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ