ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Βήμα τίτλου για Μπάγερν, +5 από την Ντόρτμουντ

Bayern's Robert Lewandowski reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hannover 96 in Munich, Germany, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hannover 96 in Munich, Germany, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μπάγερν νίκησε 3-1 το Αννόβερο στο Μόναχο και αύξησε σε πέντε βαθμούς τη διαφορά από την Ντόρτμουντ (με ματς παραπάνω) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Bundesliga (VIDEOS).

Το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga, που θα είναι ο έβδομος συνεχόμενος, εξακολουθεί να έχει η Μπάγερν, με την ομάδα του Νίκο Κόβατς να επικρατεί 3-1 απέναντι στο Αννόβερο το απόγευμα του Σαββάτου και να παραμένει μόνη στην κορυφή δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, με +5 απέναντι στην Ντόρτμουντ (έχει ματς λιγότερο).

Οι Βαυαροί ήταν σαρωτικοί στο πρώτο 45λεπτο και επιβραβεύτηκαν καθώς μέσα από τις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν, βρήκαν δύο γκολ: στο 27' ο Λεβαντόβσκι έγραψε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κίμιχ από τα δεξιά, ενώ στο 40' ο Γκορέτσκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου πάντως είχε την υπογραφή ενός ποδοσφαιριστή του Αννόβερο, με τον Ζόνατας να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που κατάφερε μέσα σε 9 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα να μπει ως αλλαγή στο ματς, να σκοράρει και να αποβληθεί!

Στο 46' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως η πρώτη αλλαγή της ομάδας του, στο 51' νίκησε τον Ούλριχ με χτύπημα πέναλτι (ο διαιτητής το έδωσε μετά από χρήση του VAR για χέρι του Μπόατενγκ), ενώ στο 52' και στο 55' αντίκρισε κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η συνέχεια βρήκε την Μπάγερν να έχει τον απόλυτο έλεγχο με το αριθμητικό πλεονέκτημα και να μην απελείται ουσιαστικά το προβάδισμά της, για να έρθει στο 84ο λεπτό ο Ριμπερί να την απαλλάξει από κάθε άγχος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με ωραίο δεξί διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πέρα από τα τρία γκολ, οι φίλοι της Μπάγερν που κατέκλυσαν το "Allianz Stadium" χειροκρότημα μαζικά μία ακόμα φορά: τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Ρόμπεν αντί του Κομάν στο 86', με τον Ολλανδό εξτρέμνα επιστρέφει στη δράση μετά από απουσία πέντε μηνών λόγω σοβαρού τραυματισμού και να φτάνει τα 700 ματς στην καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο!

Η σύνθεση της Μπάγερν: Ούλριχ, Κίμιχ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα (88' Ραφίνια), Τιάγκο Αλκάνταρα, Μίλερ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (71' Ριμπερί), Κομάν (86' Ρόμπεν), Λεβαντόβσκι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 3 Μαΐου

Μάιντς - Λειψία 3-3 (55' Μπροσίνσκι, 67' Νιακατέ, 83' Ματέτα / 20' 32' Κλόστερμαν, 49' Βέρνερ)

Σάββατο 4 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ 2-2 (73' Γκίντερ, 84' Ντρμιτς / 32' Καντέραμπεκ, 79' Αμίρι)

Μπάγερν - Αννόβερο 3-1 (27' Λεβαντόβσκι, 40' Γκορέτσκα, 84' Ριμπερί / 51' πεν. Ζόνατας)

Χέρτα - Στουτγκάρδη 3-1 (40' Ιμπίσεβιτς, 45' Ντούντα, 67' Καλού / 70' Γκόμεζ)

Βόλφσμπουργκ - Νυρεμβέργη 2-0 (38' Κλάους, 78' Τίσεραντ)

Βέρντερ Βρέμης - Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 5 Μαΐου

Σάλκε - Άουγκσμπουργκ (14:30)

Φράιμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ ((16:30)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ