ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 1-0: Ζωντανές οι ελπίδες Ευρώπης

Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 1-0: Ζωντανές οι ελπίδες Ευρώπης

Η Φράιμπουργκ πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην Γκλάντμπαχ και πλησιάζει στον έναν πόντο από την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Χάνουν έδαφος στη μάχη για το Champions League τα Πουλάρια.

Την πρώτη της νίκη στην μετα-κορονοϊό εποχή πήρε η Φράιμπουργκ, η οποία επικράτησε της Γκλάντμπαχ με 1-0. Αν και στο πρώτο μέρος το παιχνίδι της ήταν κυρίως αμυντικό, στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το γκολ στο 59' με τον Πέτερσεν και κατέκτησε ένα σημαντικό τρίποντο.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 41 βαθμούς και βρίσκονται έναν πόντο μακριά από 6η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. Από την άλλη, η Γκλάντμπαχ μένει στους 56 πόντους και χάνει έδαφος στη μάχη που δίνει για έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από το πρώτο σφύριγμα της αναμέτρησης φάνηκε ο προσανατολισμός των δύο ομάδων. Από την μία πλευρά η Γκλάντμπαχ είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και από την άλλη η Φράιμπουργκ ήταν προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα. Στο πρώτο μέρος τα Πουλάρια δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Σβόλοβ, δίχως όμως να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στο 26ο λεπτό ο Νόιχαους βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε μία κακή επιλογή στο τελείωμα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Ο ίδιος παίκτης στο 37ο λεπτό είχε ξανά μεγάλη στιγμή, αλλά πάλι το πλασέ του δεν ήταν ικανό να ανοίξει το σκορ. Η Φράιμπουργκ που χτυπούσε κυρίως στην κόντρα κόντεψε να σκοράρει με ένα σουτ του Χέλερ στο 45+1', το οποίο απέκρουσε ο Ζόμερ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Γκλάντμπαχ να έχει την κατοχή κατά 61%, ενώ είχε επιχειρήσει 10 σουτ αντί 6 των γηπεδούχων. Ωστόσο, η αδυναμία των φιλοξενουμένων στο τελείωμα δεν έφερε κάποιο γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Η Γκλάντμπαχ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να απειλήσει την περιοχή της Φράιμπουργκ. Όλα αυτά άλλαξαν στο 59ο λεπτό. Ο νεοεισελθόντας Νιλς Πέτερσεν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο παιχνίδι σκόραρε με το κεφάλι δίνοντας στους γηπεδούχους το προβάδισμα.

Στη συνέχεια μάλιστα η Γκλάντμπαχ δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης, αλλά αντιθέτως η Φράιμπουργκ ήταν εκείνη που προσπάθησε να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 67ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Αλασάν Πλεά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Γκλάντμπαχ δεν επιχείρησε ποτέ την μεγάλη αντεπίθεση, ώστε να φύγει από την έδρα της Φράιμπουργκ έστω με την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν ιδανικά το παιχνίδι, ενώ είχαν αρκετές στιγμές μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων. Σημαντικότερη εξ αυτών ήταν η κεφαλιά του Χέλερ, την οποία έδιωξε με το πόδι ο Ζόμερ στο 84'. Έως και το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν "τσεκάρει" τη νίκη της με ακόμη ένα τέρμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Φράιμπουργκ (Στράιχ):Σβόλοβ, Κίμπλερ (Σμιντ 58'), Λίενχαρτ, Χάιντζ, Γκιούντερ, Χέφλερ, Κοχ, Σάλαϊ (Πέτερσεν 57'), Γκρίφο (Κβον 88'), Χέλερ (Φραντζ 88'), Βάλντσμιντμ (Χάμπερερ 83')

Γκλάντμπαχ (Ρόζε):Ζόμερ, Μπενσεμπαϊνί, Ελβέντι (Τραορέ 82'), Γκίντερ, Λάινερ, Χόφμαν (Μπένες 81'), Νόιχαους, Χέρμαν (Βεντ 72'), Στιντλ (Ράφαελ 82'), Τουράμ, Πλεά

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ