ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κολονία - Λειψία 2-4: Με τεσσάρα επέστρεψε σε θέση Champions League

Κολονία - Λειψία 2-4: Με τεσσάρα επέστρεψε σε θέση Champions League

Η Λειψία επικράτησε με 4-2 της Κολονίας εκτός έδρας και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να επιστρέψει στην 3η θέση της Bundesliga, η οποία οδηγεί στο Champions League.

Η Λειψία είχε στραβοπατήσει εντός έδρας με τη Χέρτα Βερολίνου την προηγούμενη αγωνιστική, όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας 4-2 της Κολονίας. Κάπως έτσι, πέρασε ξανά στην 3η θέση της Bundesliga που δίνει εισιτήριο για το Champions League με 58 βαθμούς.

Από την άλλη η Κολονία, η οποία είναι ακόμη χωρίς νίκη στη μετα-κορονοϊό εποχή, περιορίζεται στην 11η θέση με 34 βαθμούς μένοντας 8 πόντους πίσω στο κυνήγι της 6ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λειψία μπήκε στο παιχνίδι με πρόθεση την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί οι Ταύροι να είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Μουκιελέ στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ήταν ωστόσο εκείνοι που πήραν το προβάδισμα. Ο Ρέχμπετσαϊ προσπάθησε να νικήσει τον Γκουλάτσι σημαδεύοντας το δοκάρι και ο Κόρδοβα ακολούθησε γράφοντας το 1-0.

Ο Κόρδοβα είχε νέα ευκαιρία στο 14ο λεπτό, όμως τραυματίστηκε στο 17' και αντικαταστάθηκε στο 24'. Στο μεσοδιάστημα η Λειψία που ανέβαζε ρυθμούς ισοφάρισε με τον Σικ, έπειτα από σέντρα του Ανχελίνιο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεν την κατοχή, αλλά ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια.

Ωστόσο, οι Ταύροι κατάφεραν πριν την ανάπαυλα να κάνουν την ανατροπή. Ο Λάιμερ βρήκε υπέροχα τον Ενκουνκού, ο οποίος απέναντι από τον Χορν σημείωσε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος τα γκολ ήρθαν "βροχή". Στο 50ο λεπτό σε μία ιδιαίτερη φάση η Λειψία έκανε το 3-1. Η άμυνα της Κολονίας είχε ανέβει ψηλά και ο Γκουλάτσι βρήκε τον Βέρνερ, ο οποίος πλάσαρε για το 3ο γκολ της ομάδας τους. Μόλις πέντε λεπτά πέρασαν, προκειμένου οι γηπεδούχοι να μειώσουν σε 3-2. Μάλιστα αυτό συνέβη με ένα πολύ όμορφο τρόπο. Ο Μοντέστ με μία τρομερή βολίδα έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια στον γκολκίπερ της Λειψίας.

Στο 57ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν τέσσερα τα τέρματα τους χάρη σε ένα πλασέ του Ντάνι Όλμο εκτός περιοχής. Από εκεί και ύστερα η Λειψία διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχε την ευκαιρία να πετύχει το 5-2. Ο Βέρνερ βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις στο 66' και στο 78' σε θέση σκοραρίσματος, αλλά ο Χορν ήταν εκεί.

Η Κολονία μετά το 80' έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Κάτερμπαχ δεν μπορούσε να συνεχίσει με την γηπεδούχο ομάδα να έχει κλείσει τις αλλαγές της. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Μοντέστ έχασε την ευκαιρία για να μειώσει, όπως και ο Σάμπιτσερ να διευρύνει το σκορ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κολονία (Γκίσντολ):Χορν, Σμιτς (Μέρε 75'), Στσίχος, Λάιστνερ, Κάτερμπαχ, Σκίρι, Χέκτορ, Κάιντς (Ντρέξλερ 58') , Ρέτσμπεκαϊ (Τίλμαν 58'), Γιάκομπς (Τερόντε 75'), Κόρδοβα (Μοντέστ 24')

Λειψία (Νάγκελσμαν):Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Λάιμερ (Άνταμς 59'), Σαμπίτσερ, Όλμο (Φόρσμπεργκ 84'), Ενκουνκού, Σίκ (Χαϊντάρα 68'), Βέρνερ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1(54' Χάβερτς)

Σάββατο 30 Μαΐου

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ 1-2 (58' Εμπαμπού / 27' πεν. Αντρέ Σίλβα, 85' Καμάντα)

Μάιντς - Χόφενχαϊμ 0-1 (43' Μπεμπού)

Σάλκε - Βέρντερ 0-1 (32' Μπίτενκουρτ)

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 2-0 (23' Ντίλροσουν, 90+3' Πιάτεκ)

Μπάγερν - Φορτούνα 5-0 (15' Γιόργκενσεν (αυτ),29'Παβάρ,43'-50'Λεβαντόβσκι,52'Ντέιβις)

Κυριακή 31 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν 4-1 (17' Νόιχαους, 41', 59' Τουράμ, 81' Πλεά / 50' Άντερσον)

Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ 1-6(72' πεν. Χίνεμαϊερ / 54' Αζάρ, 57', 74', 90+1' Σάντσο, 85' Χακίμι, 89' Σμέλτσερ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου

Κολωνία - Λειψία 2-4 (7' Κόρδοβα, 55' Μοντέστ / 20' Σικ, 38' Ενκουνκού, 50' Βέρνερ, 57' Όλμο)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ