ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Άιντραχτ 5-2: Με πεντάρα και αέρα στο ντέρμπι τίτλου

Munich's Leon Goretzka celebrates scoring their first goal with Robert Lewandowski duringh the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Saturday, May 23, 2020. (Andreas Gebert/pool via AP)
Munich's Leon Goretzka celebrates scoring their first goal with Robert Lewandowski duringh the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Saturday, May 23, 2020. (Andreas Gebert/pool via AP) AP

Η Μπάγερν επικράτησε με 5-2 της Άιντραχτ, παρέμεινε στο +4 από την Ντόρτμουντ, και πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι τίτλου της Τρίτης (26/5) με την ομάδα από τη Βεστφαλία.

Το δύο στα δύο με την έναρξη ξανά της Bundesliga έκανε η Μπάγερν Μονάχου η οποία κέρδισε εντός έδρας την Άιντραχτ με 5-2 σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Επτά γκολ, ένα εκ των οποίων αυτογκόλ, δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες και αρκετούς πρωταγωνιστές και για τις δύο ομάδες.

Το κυριότερο για τους γηπεδούχους όμως είναι πως μετά το τρίποντο που πήραν διατηρήθηκαν στο +4 από την Ντόρτμουντ και πάνε με άλλο αέρα στο ντέρμπι τίτλου της Τρίτης (26/5, 19:30) με την ομάδα της Βεστφαλίας που λίγες ώρες νωρίτερα είχε νικήσει τη Βόλφσμπουργκ με 2-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν δοκάρι στο 12' μετά από δυνατό σουτ του Λεβαντόβσκι μέσα από την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα όμως άνοιξαν το σκορ όταν ο Μίλερ έκανε ωραία ενέργεια, έδωσε την ασίστ στον Γκορέτσκα ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Ντίτερ Φλικ συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν και βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 41'. Σε σέντρα από αριστερά ο Μίλερ έκανε την κίνηση, το κοντρόλ και το γυριστό για να γράψει το 2-0 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπάγερν πέτυχε και τρίτο γκολ. Με τη σέντρα κυριολεκτικά οι γηπεδούχοι γύρισαν τη μπάλα, από τον Κίμιχ πήγε στον Κομάν που έβγαλε τη σέντρα και ο Λεβαντόβσκι με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Και ενώ κάπου εκεί το παιχνίδι έδειχνε πως έχει τελειώσει οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεση τους. Ο Χίντερεγκερ με δύο γκολ σε τρία λεπτά από ισάριθμα κόρνερ μείωσε σε 3-2. Αρχικά στο 52' με γυριστό σουτ νίκησε τον Νόιερ και εν συνεχεία στο 55' με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και όγδοο φετινό.

Η Μπάγερν που... βρέθηκε στα σχοινιά κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στο 61' όταν ο Φερνάντες έκανε ένα ολέθριο λάθος γυρνώντας τη μπάλα μέσα στην περιοχή της ομάδας του και ο Ντέιβις που είχε ακολουθήσει τη φάση πλάσαρε εύστοχα για το 4-2.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και στο 74' η Μπάγερν έφτασε και στο 5-2 μετά από αυτογκόλ του Χίντερεγκερ. Ο Γκνάμπρι προσπάθησε να κάνει το πλασέ προ του Τραπ αλλά η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ο επερχόμενος στόπερ της Άιντραχτ όμως στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο 83' αλλά το διαγώνιο σουτ του Κόστιτς μέσα από την περιοχή βρήκε το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Η Μπάγερν στο ματς με την Άιντραχτ είδε τον Μίλερ να φτάνει τις 17 ασίστ, τον Γκορέτσκα να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του μέσα στο 2020 και τον Λεβαντόσβκι να φτάνει τα 27 τέρματα φέτος. Παράλληλα με τα πέντε γκολ που πέτυχε έχει φτάσει τα 80 σε 27 ματς.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (73' Ερνάντεζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ (85' Κουισάνς), Γκορέτσκα, Κομάν (85' Ζιρκζί), Πέρισιτς (64' Γκνάμπρι), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ (Άντολφ Χίτερ): Τραπ, Τουρέ, Ινσάνκερ, Χίντερεγκερ, Εντικά (46' Τσάντλερ), Ρέντε (71' Καμάντα), Φερνάντες, Κόστιτς, Ντα Κόστα (76' Ντουρμ), Γκατσίνοβιτς (71' Σόου), Αντρέ Σίλβα (76' Μπας Ντοστ).

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ