ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Σάλκε 8-0: Ομάδα όνειρο το σύνολο του Φλικ

Bayern's Robert Lewandowski, runs to celebrate after scoring with a penalty kickduring the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Schalke 04 in Munich, Germany, Friday, Sept. 18, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski, runs to celebrate after scoring with a penalty kickduring the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Schalke 04 in Munich, Germany, Friday, Sept. 18, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μπάγερν συνέτριψε με 8-0 την δύσμοιρη Σάλκε ούσα απολαυστική στην πρεμιέρα της Bundesliga και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι το φαβορί για το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημά της (VIDEOS).

Πέρασαν 26 ημέρες από τον τελικό του Champions League όπου νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της, ήταν όμως σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα για την Μπάγερν.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ ήταν καταιγιστική στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης απέναντι στην Σάλκε και επικράτησε με το εκκωφαντικό 8-0 αρχίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φετινή Bundesliga.

Δεν χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν παρά μερικά λεπτά στην αναμέτρηση της "Allianz Arena" για να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά οι Βαυαροί, έστω και αν αγωνίστηκαν χωρίς κόσμο στις εξέδρες της "Allianz Arena" ελέω κορονοϊού. Αυτό έγινε στο 4', με τον Γκνάμπρι να δέχεται εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο από τον Κίμιχ και να γυρίζει περίτεχνα μέσα στην περιοχή, για να κάνει το 1-0 με φανταστικό σουτ που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας.

Στο 5' ο Ρούντι έσωσε την ομάδα του από δεύτερη παραβίαση της εστίας της αποκρούοντας με το πόδι μέσα από τη μικρή περιοχή το πλασέ του Λεβαντόβσκι, με το 2-0 να έρχεται πάντως πριν καν κλείσει το πρώτο 20λεπτο, όταν ο Μίλερ τάισε τον Γκορέτσκα και ο δεύτερος εκτέλεσε την πρώην ομάδα του με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Μπάγερν δεν σταμάτησε να πιέζει και να κυνηγάει και άλλο γκολ και αυτό ήρθε στο 31', όταν μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαντόβσκι από τον Κάμπακ το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, για να γράψει το 3-0 και να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών με 163 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε με 162.

Το δεξί δοκάρι της εστίας του Φέρμαρ γλίτωσε τους βασιλικούς μπλε από τέταρτο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με το 4-0 να έρχεται πάντως για τους Βαυαρούς με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Σανέ και Γκνάμπρι βγήγκαν στην κόντρα και ο δεύτερος να σκόραρε σε κενή εστία ενώ στο 59' οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές για τους Βαυαρούς βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας της Σάλκε, με τον Γερμανό εξτρέμ να κάνει το 5-0 πανηγυρίζοντας χατ-τρικ.

Όσοι νόμιζαν πάντως ότι η φόρα της Μπάγερν θα σταματούσε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα, με τους παίκτες του Φλικ να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι και να συνεχίζουν να εκθέτουν την Σάλκε με κάθε ευκαιρία.

Στο 69' ο Σανέ δέχτηκε τρομερή κάθετη πάσα από τον Κίμιχ και με άψογο πλασέ έκανε το 6-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα έγινε το 7-0, με τον Λεβαντόβσκι να βγάζει σέντρα με τακουνάκι (!) και τον Μίλερ να πετυχαίνει με μονοκόμματο σουτ με το δεξί το γκολ Νο 200 με τη φανέλα της Μπάγερν.

Η συνέχεια βρήκε τον Χάνσι Φλικ να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους από τους λεγόμενους βασικούς, με την Μπάγερν να βρίσκει πάντως τρόπο να σκοράρει ξανά, με τον νεαρό Μουσιάλα να διαμορφώνει το τελικό 8-0 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 81' και να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην Bundesliga στην ιστορία της Μπάγερν σε ηλικία 17 ετών και 205 ημερών.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ζούλε, Μπόατενγκ (72' Ρίτσαρντς), Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (51' Τολισό), Γκνάμπρι (72' Μουσιάλα), Μίλερ (82' Ζίρκζι), Σανέ (72' Κουζάνς), Λεβαντόβσκι

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ρούντι, Κάμπακ, Σταμπουλί, Οτσίπκα, Σερντάρ (30' Σεπφ), Μπενταλέμπ, Ματόντο (66' Ραμάν), Ουτ, Αρίτ (79' Μπέκερ), Πασιένσια (79' Σκρζίμπσκι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

Μπάγερν - Σάλκε 8-0 (4' 47' 59' Γκνάμπρι, 19' Γκορέτσκα, 31' πεν. Λεβαντόβσκι, 69' Μίλερ, 71' Σανέ, 81' Μουσιάλα)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Αρμίνια Μπίλεφελντ (16:30)

Κολωνία - Χόφενχαϊμ

Ουνιόν Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ

Στουτγκάρδη - Φράιμπουργκ

Βέρντερ Βρέμης - Χέρτα

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Λειψία - Μάιντς (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάγερν: Συζητάει με τον Άγιαξ για Ντεστ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ