ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-1: Ξανά στην κορυφή οι Βεστφαλοί με ήρωα τον Μπούρκι

CORRECTS NAME OF THE PLAYER AT LEFT - Dortmund's Jadon Sancho, right, celebrates with teammate Dortmund's Marius Wolf after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FSV Mainz 05 in Dortmund, Germany, Saturday, April 13, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
CORRECTS NAME OF THE PLAYER AT LEFT - Dortmund's Jadon Sancho, right, celebrates with teammate Dortmund's Marius Wolf after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FSV Mainz 05 in Dortmund, Germany, Saturday, April 13, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Με τον Τζέιντον Σάντσο να σκοράρει δις και τον γκολκίπερ Μπούρκι να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-1 της Μάιντς και έπιασε ξανά κορυφή (VIDEOS).

Μία εβδομάδα μετά τη συντριβή στο Μόναχο από την Μπάγερν (0-5) η Ντόρτμουντ έβγαλε αντίδραση αφού επικράτησε 2-1 της Μάιντς για την 29η αγωνιστική στην Bundesliga και επέστρεψε στην κορυφή με +2 από τους Βαυαρούς και ένα ματς περισσότερο.

Καθοριστικό ρόλο στο τρίποντο των "κιτρινόμαυρων" έπαιξε το εκρηκτικό πρώτο ημίωρο που είχαν, καθώς σε αυτό το διάστημα πέτυχαν δύο γκολ με τον Τζέιντον Σάντσο: στο 17' εκτέλεσε από κοντά μετά την ασίστ του Γκέτσε ενώ στο 24' έκανε το ίδιο από γύρισμα του Ντιλέινι από τα δεξιά.

Μάλιστα με αυτά τα τέρματα ο Άγγλος διεθνής φορ έγινε σε ηλικία 19 ετών και 19 ημερών ο νεότερος στην ιστορία της Bundesliga που μετράει 11 γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Στο φινάλε βέβαια οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα καρδιοχτύπια, με τον Κουάισον να μειώνει σε 2-1 στο 83' και στο 87' να γίνεται η επέμβαση της αγωνιστικής από τον Μπούρκι (σε διαδοχικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων να σκοράρουν), ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 9 συνολικά αποκρούσεις!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Απριλίου

Νυρεμβέργη - Σάλκε 1-1 (82' Κούμπο / 84' Νάστασιτς)

Σάββατο 13 Απριλίου

Αννόβερο - Γκλάντμπαχ 0-1 (53' Ραφαέλ)

Λειψία - Βόλφσμπουργκ 2-0 (16' Καμπλ, 28' Βέρνερ)

Στουτγκάρδη - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1 (64' πεν. Χάβερτζ)

Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ 2-1 (76' Κλάασεν, 84' Σελασιέ / 90' Γουάλσμιντ)

Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-1 (17' 24' Σάντσο / 83' Κουάισον)

Κυριακή 14 Απριλίου

Χόφενχαϊμ - Χέρτα (14:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Μπάγερν (16:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ (19:00)

Photo Credits: Rolf Vennenbernd/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ