ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0: Σάντσο λαμπρός οδήγησε τους Βεστφαλούς στο Super Cup

Dortmund's Jadon Sancho celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the German Supercup final soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Aug. 3, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Jadon Sancho celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the German Supercup final soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Aug. 3, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στους τίτλους ύστερα από δύο χρόνια, επικρατώντας 2-0 της Μπάγερν και κατακτώντας το Super Cup Γερμανίας. Σπουδαίο παιχνίδι ο Τζέιντον Σάντσο που σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε την ασίστ στον Πάκο Αλκάθερ για το 1-0. (VIDEOS)

Ύστερα από μία τετραετία, η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Super Cup Γερμανίας, καθώς επικράτησε 2-0 της Μπάγερν, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιντον Σάντσο. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν εντυπωσιακός, προσφέροντας την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ σημείωσε το δεύτερο ύστερα από τρομερή κούρσα και όμορφο πλασέ.

Αυτό είναι το έκτο Super Cup για τους Βεστφαλούς, οι οποίοι επέστρεψαν στους τίτλους μετά από δύο χρόνια, ενώ το σερί των τριών σερί κατακτήσεων έλαβε τέλος για τους Βαυαρούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

H Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στα 49 δευτερόλεπτα έχασε μία τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ στην κίνηση του Μάρκο Ρόις, παραχωρώντας κόρνερ. Ο αρχηγός των Βαυαρών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του στο πρώτο μέρος, αφού πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική επέμβαση στο δυνατό σουτ του Γκερέιρο, απομακρύνοντας με τα πόδια!

Βέβαια, πέντε λεπτά νωρίτερα θα μπορούσε να είναι μοιραίος για την Μπάγερν, καθώς βγήκε 40(!) μέτρα μακριά από την εστία του, προκειμένου να προλάβει τον Πάκο Αλκάθερ, ωστόσο στάθηκε τυχερός, αφού το πλασέ του Ισπανού φορ πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Γερμανού γκολκίπερ. Η Μπάγερν "απάντησε" στις ευκαιρίες της Ντόρτμουντ στο 23ο λεπτό, αλλά ο Χιτς, παρότι "κρύος", αρνήθηκε το γκολ με όμορφη απόκρουση σε διπλή προσπάθεια του Κινγκσλέ Κομάν.

Μετά το 30', ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο, έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ενώ δεν έλειψαν και τα λάθη, ειδικά στη μεσαία γραμμή.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό, ο Τζέιντον Σάντσο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τιάγκο Αλκάνταρα, απέφυγε τρεις παίκτες της Μπάγερν, έστρωσε στον Πάκο Αλκάθερ, κι εκείνος με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βαυαροί θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα, είχαν μία καλή στιγμή στο 55' με τον Λέον Γκορέτσκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον Χιτς να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Κομάν και στη συνέχεια ο Ακάντζι να διώχνει την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή σε σουτ του Τόμας Μίλερ.

Οι γηπεδούχοι χτυπούσαν κυρίως στις αντεπιθέσεις, χάρη στο εξαιρετικό transition που τη διακρίνει ως ομάδα. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ με τον Σάντσο, ο οποίος δέχθηκε την πάσα του Γκερέιρο, έφυγε ταχύτητα στην κόντρα-επίθεση και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Νόιερ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η Μπάγερν προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Βεστφαλοί έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους τους.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Χιτς, Πίστσεκ (80' Βολφ), Ακαντζί, Τοπράκ, Σουλτς, Βίτσελ, Βάιγκλ, Γκερέιρο (74' Χακίμι), Ρόις, Σάντσο (80' Λάρσεν), Αλκάθερ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ζούλε, Αλάμπα (70' Ρενάτο Σάντσες), Γκορέτσκα, Τολισό, Τιάγκο (80' Παβάρ), Κομάν, Μίλερ (66' Ντέιβις), Λεβαντόβσκι.

Η "χρυσή Βίβλος" του DFL-Supercup

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

DFB-Supercup

1987 Μπάγερν

1988 Βέρντερ

1989 Ντόρτμουντ

1990 Μπάγερν

1991 Κάιζερσλαουτερν

1992 Στουτγκάρδη

1993 Βέρντερ

1994 Βέρντερ

1995 Ντόρτμουντ

1996 Ντόρτμουντ

1997 Δεν διεξήχθη

1998 Δεν διεξήχθη

1999 Δεν διεξήχθη

2000 Δεν διεξήχθη

2001 Δεν διεξήχθη

2002 Δεν διεξήχθη

2003 Δεν διεξήχθη

2004 Δεν διεξήχθη

2005 Δεν διεξήχθη

2006 Δεν διεξήχθη

2007 Δεν διεξήχθη

2008 Δεν διεξήχθη

2009 Δεν διεξήχθη

DFL-Supercup

2010 Μπάγερν

2011 Σάλκε

2012 Μπάγερν

2013 Ντόρτμουντ

2014 Ντόρτμουντ

2015 Βόλφσμπουργκ

2016 Μπάγερν

2017 Μπάγερν

2018 Μπάγερν

2019 Ντόρτμουντ

ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ

7 φορές Μπάγερν

6 φορές Ντόρτμουντ

3 φορές Βέρντερ

1 φορά Κάιζερσλαουτερν, Στουτγκάρδη, Σάλκε, Βόλφσμπουργκ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ