ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Γερμανοί οπαδοί αντιδρούν στην εμπορευματοποίηση με... 20λεπτη σιωπή

Dortmund's players celebrate with their fans after winning the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Sunday, Aug. 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's players celebrate with their fans after winning the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Sunday, Aug. 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Αυτό το διήμερο (25-26 Σεπτεμβρίου) οι φανς της Μπουντεσλίγκα σε όλο τον πλανήτη θα απολαύσουν την εμβόλιμη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που βρίσκει μεταξύ άλλων την πρωτοπόρο και αήττητη Μπάγερν να υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ, ωστόσο εντός της Γερμανίας το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αρχή των αγώνων δεν θα στραφεί στο χορτάρι αλλά στις εξέδρες.

Αιτία δεν είναι άλλη από μία εντυπωσιακή και συνάμα καινοτόμα μορφή διαμαρτυρίας στην οποία θα προχωρήσουν οι οπαδοί όλων των γερμανικών ομάδων, μέσω της οποίας αποσκοπούν να στείλουν "καθαρό" μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης που έχει μπει μέσα στη σάρκα του "βασιλιά των σπορ" με το πέρασμα των χρόνων.

Όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, οι οπαδοί των ομάδων της πρώτης, της δεύτερης αλλά και της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου θα στείλουν ένα βροντερό μήνυμα μέσω της απόλυτης σιωπής, καθώς έχουν συνεννοηθεί να μη βγάλουν... κιχ στο πρώτο 20λεπτο των παιχνιδιών που θα λάβουν χώρα αυτό το διήμερο.

"Θέλουμε να φέρουμε ξανά το ποδόσφαιρο στο επίπεδο που θέλουν οι φίλαθλοι και όχι οι μέτοχοι των ομάδων", είναι το κοινό μήνυμα που εκπέμπουν οι οπαδοί, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν και αρκετές ενστάσεις στην πρόθεση της χώρας να αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024.

Σημείωνεται ότι η πρώτη μενομωμένη αντίδραση ήρθε από τους οργανωμένους φανς της Στουτγκάρδης στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος των Σουηβών, όπου ανέβασαν πανό με το εξής μήνυμα: "Ενωμένοι για το χρήμα".

Το νόημα σαφές και κατανοητό καθώς παραποίησαν ουσιαστικά το σλόγκαν της UEFA που είναι το "Ενωμένοι για το ποδόσφαιρο". Η συνέχεια στις εξέδρες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ