ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ 1-6: Άφησε πίσω την ήττα από την Μπάγερν με εξάρα

Jadon Sancho of Borussia Dortmund celebrates scoring his teams third goal of the game with team mates during the German Bundesliga soccer match between SC Paderborn 07 and Borussia Dortmund at Benteler Arena in Paderborn, Germany, Sunday, May 31, 2020. Because of the coronavirus outbreak all soccer matches of the German Bundesliga take place without spectators. (Lars Baron/Pool via AP)
Jadon Sancho of Borussia Dortmund celebrates scoring his teams third goal of the game with team mates during the German Bundesliga soccer match between SC Paderborn 07 and Borussia Dortmund at Benteler Arena in Paderborn, Germany, Sunday, May 31, 2020. Because of the coronavirus outbreak all soccer matches of the German Bundesliga take place without spectators. (Lars Baron/Pool via AP) LARS BARON/POOL VIA AP

Η Ντόρτμουντ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιντον Σάντσο (χατ τρικ) που άρχισε βασικός για πρώτη φορά μετά την επανέναρξη, διέσυρε με 6-1 την Πάντερμπορν εκτός έδρας και έδειξε να αφήνει πίσω την ήττα από την Μπάγερν. (VIDEOS)

Με ένα τρομερό δεύτερο μέρος, όπου σημείωσε και τα έξι γκολ, η Ντόρτμουντ έδειξε να αφήνει πίσω την ήττα-μαχαιριά από την Μπάγερν στο Klassiker, επικρατώντας 6-1 της Πάντερμπορν για την 29η αγωνιστική της Bundesliga. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βεστφαλούς ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος άρχισε βασικός για πρώτη φορά μετά την επανέναρξη, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Μ' αυτή τη νίκη, η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αφού η πρώτη ανήκει δικαιωματικά στην Μπάγερν, ενώ στην αντίποδα η Πάντερμπορν δείχνει πως πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο μέρος, η απουσία του Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν εμφανής από την κορυφή της επίθεσης, αφού ο Τοργκάν Αζάρ, που πήρε το ρόλο του ψευτοεννιαριού, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Οι παίκτες του Λουσιάν Φαβρ είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά απ' τα αντίπαλα καρέ. Την ίδια στιγμή, η Πάντερμπορν, στηριζόμενη στους ταχύτατους Αντβί-Αντζέι και Κόλινς, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών, ο Αντβί-Αντζέι βγήκε απέναντι στον Ρόμαν Μπίρκι, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει πολλά μέτρα άουτ.

Η ευκαιρία των γηπεδούχων "αφύπνισε" την Ντόρτμουντ, η οποία ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 26ο λεπτό με τον Ράφαελ Γκερέιρο, αλλά ο Κόλις, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, παραχώρησε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αζάρ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Στρόντιεκ, ενώ στο 36' η κεφαλιά του Εμρέ Τζαν, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε άουτ. Η Πάντερμπορν αντέδρασε και "απάντησε" στο 41', αλλά το διαγώνιο σουτ του Κόλινς δεν ανησύχησε τον Μπίρκι. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 45ο λεπτό, αλλά ο Γιούλιαν Μπράντ δεν πλάσαρε σωστά από πλεονεκτική θέση.

Η Ντόρτμουντ, εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, μπήκε δυνατά και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών (49'-52') με τους Ασράφ Χακίμι, Ματς Χούμελς και Αζάρ. Τελικά, στο 54ο λεπτό ο Αζάρ εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη προσπάθεια του Τζαν και πλάσαρε για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπραντ βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Σάντσο, ο οποίος νίκησε τον Τσίνγκερλε για το 0-2. Μάλιστα, ο Άγγλος σταρ έστειλε μήνυμα, καθώς έβγαλε τη φανέλα του και ζήτησε δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Η Πάντερμπορν, προσπάθησε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία το δύο εις βάρος της γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και μείωσε το σκορ στο 72ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χίνεμαϊερ. Ένα πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Εμρέ Τζαν, ύστερα από δυνατό σουτ του Ντράγκερ. Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε ελάχιστα, καθώς στη αμέσως επόμενη φάση, ο Σάντσο, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έκανε το 3-1.

Παρά τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο Λούσιαν Φαβρ, οι Βεστφαλοί δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και πέτυχαν άλλα τρία γκολ απ' το 85ο λεπτό μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τους Χαμίκι, Σμέλτσελ και Σάντσο. Mάλιστα, για τον Άγγλο σταρ ήταν το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του, ενώ ο Σμέλτσερ σκόραρε για πρώτη φορά μετά από επτά(!) χρόνια και το πανηγύρισε με την ψυχή του, δεχόμενος και τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ (Στέφεν Μπάουμγκαρτ): Τσίνγκερλε, Ντράγκερ, Στρόντικ, Χίνεμάιερ, Κόλινς, Σόνλαου, Βασιλειάδης (83' Σαμπιρί), Χόλτμαν (74' Πρέγκερ), Αντβί-Αντζέι (83' Γιαστρέμπσκι), Μάμπα (66' Μίχελ), Σρμπένι (66' Τσολίνσκι).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Μπίρκι, Χακίμι (87' Μορέι), Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Ράφαελ Γκερέιρο (80' Σμέλτσερ), Ντιλέινι (69' Βιτσέλ), Τζαν (87' Μπαλέρντι), Μπραντ (80' Ρέινα), Σάντσο, Αζάρ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1(54' Χάβερτς)

Σάββατο 30 Μαΐου

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ 1-2 (58' Εμπαμπού / 27' πεν. Αντρέ Σίλβα, 85' Καμάντα)

Μάιντς - Χόφενχαϊμ 0-1 (43' Μπεμπού)

Σάλκε - Βέρντερ 0-1 (32' Μπίτενκουρτ)

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 2-0 (23' Ντίλροσουν, 90+3' Πιάτεκ)

Μπάγερν - Φορτούνα 5-0 (15' Γιόργκενσεν (αυτ),29'Παβάρ,43'-50'Λεβαντόβσκι,52'Ντέιβις)

Κυριακή 31 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν 4-1 (17' Νόιχαους, 41', 59' Τουράμ, 81' Πλεά / 50' Άντερσον)

Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ 1-6 (72' πεν. Χίνεμαϊερ / 54' Αζάρ, 57', 74', 90+1' Σάντσο, 85' Χακίμι, 89' Σμέλτσερ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου

Κολωνία - Λειψία (21:30)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ