ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ραϊόλα: "Ο Χάαλαντ δεν πήγε στην Ντόρτμουντ για τα λεφτά"

Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Ο Μίνο Ραϊόλα υπερασπίστηκε την απόφαση του Έρλινγκ Χάαλαντ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ και όχι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως δεν ήταν τα χρήματα που έπαιξαν ρόλο στον γάμο του Νορβηγού φορ με τους Γερμανούς.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ φόρτωσε τη φετινή σεζόν τις αντίπαλες εστίες με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ και έγινε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μήλον της Έριδος για μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ωστόσο ήταν η Ντόρτμουντ ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο φινάλε, υπογράφοντας μαζί του από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Αυτό που έκανε εντύπωση μάλιστα ήταν πως ο σύλλογος της Bundesliga δεν πλήρωσε μόνο τη ρήτρα αποδέσμευσής του από την αυστριακή ομάδα (20.000.000 ευρώ) καθώς και το συμβόλαιό του (θα παίρνει 6 εκατ.ευρώ ετησίως για τα δύο πρώτα χρόνια ενώ από τον τρίτο χρόνο θα αυξηθούν σε 8 εκατ.ευρώ) αλλά και δύο ακόμα πρόσωπα!

Τον ατζέντη του 19χρονου φορ, Μίνο Ραϊόλα, που φέρεται να έλαβε το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως προμήθεια για τη μεταγραφή του αλλά και τον πατέρα του παίκτη, που έβαλε 10.000.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το βράδυ της Κυριακής υπήρχε μάλιστα μία τοποθέτηση από πλευράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως ήταν και εκείνη εκ των βασικών διεκδικητών του παίκτη, με το deal όμως να μην προχωρά καθώς έκρινε πως δεν έπρεπε να πληρώσει χρήματα στον Ραϊόλα και στον πατέρα του παίκτη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Σε αυτή την τοποθέτηση των κόκκινων διαβόλων, ήταν άμεση η απάντηση από πλευράς Ραϊόλα, με τον διάσημο ατζέντη να καθιστά σαφές πως δεν ήταν τα χρήματα ο λόγος που ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέλεξε Ντόρτμουντ και όχι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ραϊόλα: "Ο Χάαλαντ δεν πήγε στην Ντόρτμουντ για τα λεφτά"

"Όταν είσαι 19 ετών ίσως και να προτιμάς να μην πας στην Premier League. Η πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλή, δεν ήταν όμως ζήτημα χρημάτων. Απλά ο ποδοσφαιριστής, σε αυτή τη φάση της καριέρας του, προτίμησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ", δήλωσε αρχικά στην "Telegraph" ο μάνατζερ του Χαάλαντ, για να προσθέσει αναφορικά με το φλερτ του Νορβηγού με την Γιουνάιτεντ.

"Ο σύλλογος με τον οποίο είχε την πιο άμεση επαφή ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν η ομάδα που μίλησε περισσότερο μαζί του. Σε όλους δόθηκε η δυνατότητα να το κάνουν και στην Γιουνάιτεντ αυτό έγινε ακόμα περισσότερο επειδή γνωρίζει τον Σόλσκιερ.

Είναι εμφανές πως ο Χάαλαντ αισθάνθηκε πως αυτή τη στιγμή το να πήγαινε στην Γιουνάιτεντ δεν θα ήταν το σωστό βήμα στην καριέρα του.

Δεν υπάρχει κάτι εναντίον της Μάντσεστερ ή του Σόλσκιερ, προτίμησε την Μπορούσια σε σχέση με τα άλλα κλαμπ και είμαι πολύ ευτυχισμένος, επειδή πηγαίνει εκεί που ήθελε να πάει και είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον αυτή τη στιγμή".

Ibrahimovic's agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic's agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ibrahimovic's agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic's agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez) ASSOCIATED PRESS

Και κατέληξε ο Μίνο Ραϊόλα, λέγοντας: "Εάν ήθελε την Γιουνάιτεντ , θα ήμουν υποχρεωμένος να τον πάω εκεί αλλά δεν ήταν αυτή η επιθυμία του. Υπήρχε μία νορμάλ διαπραγμάτευση, δεν υπήρχε καμία ρήξη ανάμεσα σε εμένα και τον εκτελεστικό διευθυντή της Γιουνάιτεντ, Εν Γούντγουορντ.

Ο παίκτης έκανε την επιλογή του, εάν θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο σε κάποιον ας το ρίξουν σε εμένα, όμως η αλήθεια είναι πως το παιδί αυτό έκανε μία επιλογή και είναι ευτυχισμένος με αυτή".

Υπενθυμίζεται πως ο Χάαλαντ μετακομίζει στην Bundesliga και στην Ντόρτμουντ μετά από μία εκπληκτική μισή σεζον με την Ζάλτσμπουργκ, με τον πανύψηλο φορ να μετράει συνολικά 28 γκολ σε 22 αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίσημο: Στην Ντόρτμουντ ο Χάαλαντ
Η προμήθεια του Ραϊόλα υπερδιπλάσια των ετήσιων απολαβών του Χάαλαντ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ