ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βίτσελ: "Η δεύτερη θέση δεν είναι ντροπή"

Βίτσελ: "Η δεύτερη θέση δεν είναι ντροπή"

Ο μέσος της Ντόρτμουντ, Άξελ Βίτσελ, υποστήριξε ότι σε ένα πρωτάθλημα τόσο δύσκολο, όσο η Bundesliga, δεν είναι ντροπιαστική η δεύτερη θέση.

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Bundesliga, η Ντόρτμουντ έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, ενώ η Μπάγερν Μονάχου είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας από τις 16 Ιουνίου, όταν επικράτησε της Βέρντερ Βρέμης.

Ο 31χρονος μέσος της Ντόρτμουντ, Άξελ Βίτσελ, μίλησε στο γερμανικό κανάλι Sport 1 τονίζοντας ότι η δεύτερη θέση δεν είναι ντροπή: "Είχαμε από την αρχή τον στόχο να κοντράρουμε την Μπάγερν και στην καλύτερη θα θέλαμε να τους εκτοπίσουμε από την πρώτη θέση. Όμως σε ένα πρωτάθλημα τόσο δυνατό, όσο η Bundesliga, η δεύτερη θέση δεν είναι ντροπή".

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι την επόμενη σεζόν η ομάδα του θα προσπαθήσει να πιέσει την Μπάγερν: "Θα επιτεθούμε ξανά στην Μπάγερν, όπως και να έχει. Όμως θα πρέπει να τους κερδίζουμε στις μεταξύ μας μονομαχίες".

Στη Γερμανία ασκείται έντονη κριτική στον προπονητή της Ντόρτμουντ, Λουσιάν Φαβρ. Παρά τα σενάρια περί αποχώρησής του, η Bild αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στον πάγκο των Βεστφαλών και την επόμενη σεζόν. "Έχουμε κερδίσει περίπου 150 πόντους υπό τις οδηγίες του Φαβρ μέσα σε δύο χρόνια. Θα ήταν ένα κορυφαίο αποτέλεσμα για οποιονδήποτε ομάδα στον πλανήτη. Αν είμαι σωστά ενημερωμένος, είναι ο προπονητής της Ντόρτμουντ με τον καλύτερο μέσο όρο βαθμών. Δεν έχει κάνει τόσα πολλά λάθη τελικά".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ