ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ: Απέκτησε δύο 19χρονους μετά την πρόκριση στα ημιτελικά

Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno)
Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Πιστός στην πάγια μεταγραφική του πολιτική, ο Άγιαξ έκλεισε δύο 19χρονους για την επόμενη σεζόν. Ο Κιέλ Σέρπεν κι ο Κικ Πιέριε προορίζονται ν' αντικαταστήσουν τους Αντρέ Ονανά και Ματάις ντε Λιχτ.

Μπορεί ο Άγιαξ να κολυμπά σε "πελάγη ευτυχίας" μετά την πρόκριση επί της Γιουβέντους στα ημιτελικά του Champions League, αλλά ο Μαρκ Όφερμαρς ήδη σχεδιάζει την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Άμστερνταμ δεν παρεκκλίνει κατ' ελάχιστο από την πάγια μεταγραφική πολιτική του Αίαντα. Η σεζόν που διανύει ο 19χρονος αρχηγός της ολλανδικής ομάδας, Ματάις ντε Λιχτ, πιθανόν να είναι και η τελευταία του στον Άγιαξ.

Ευρωπαϊκοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για τον Ολλανδό, ήδη η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί να τον αποκτήσει (ήδη έχει ανακοινώσει τον συμπαίκτη του, Φρένκι ντε Γιόνγκ). Ο Άγιαξ τον αντικαθιστά μ' έναν συνομήλικό του!

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Κικ Πιέριε από τη Χέρενφεϊν αντί 4.200.000 ευρώ. Ο Πιέριε γεννήθηκε στη Βοστώνη και ξεκίνησε την καριέρα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Ο Άγιαξ έκλεισε και τερματοφύλακα, καθώς ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος, Αντρέ Ονανά, πιθανότατα θ' αγωνίζεται σε άλλη ομάδα την επόμενη σεζόν. Τον αντικαθιστά με έναν κατά εννιά έτη μικρότερό του!

Είναι ο Κιέλ Σέρπεν, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της γενέτειράς του, Έμεν. Η απόκτησή του δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι δεδομένη (πέρασε μάλιστα από ιατρικές εξετάσεις) και πιθανότατα θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσθήκη του Άγιαξ για την ερχόμενη (θερινή) μεταγραφική περίοδο ανακοινώθηκε στις 4 Απριλίου. Είναι ο 23χρονος Ρουμάνο μέσος, Ραζβάν Μάριν, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης αντί 12.000.000 ευρώ και προορίζεται ν' αντικαταστήσει τον Φρένκι ντε Γιόνγκ.

Οι τρεις πρώτες μεταγραφές είναι ένας 23χρονος και δύο 19χρονοι, δηλαδή.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ