ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αϊντχόφεν: Οι παίκτες είπαν "ναι" στη μείωση των μισθών τους

Αϊντχόφεν: Οι παίκτες είπαν "ναι" στη μείωση των μισθών τους
AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε επίσημα πως ήρθε σε συμφωνία με τους παίκτες της για τη μείωση των μισθών τους που θα έχει ισχύ μέχρι και το τέλος του 2020.

Ο κορονοϊός έχει σκορπίσει το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη ενώ ο οικονομικός αντίκτυπος από αυτή τη φονική ασθένεια είναι ορατός σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Φυσικά, ούτε ο βασιλιάς των σπορ θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την τεράστια οικονομική κρίση και οι πρώτες αλλαγές δεν άργησαν να έρθουν, με τις ομάδες να έχουν απώλειες εσόδων και να αναζητούν τρόπους να καλύψουν τη χασούρα.

Ένας τρόπος είναι να μειώσουν τα χρήματα που δίνουν στους ποδοσφαιριστές, με αρκετές ομάδες να έχουν αρχίσει ήδη τις συζητήσεις με τους παίκτες για το πώς θα μοιραστούν τη χασούρα.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, η Αϊντχόφεν είναι μία από αυτές τις ομάδες, καθώς η διοίκηση διαπραγματεύτηκε με τους παίκτες της για τη μείωση των μισθών τους και επιτεύχθηκε συμφωνία, με τους ποδοσφαιριστές να δέχονται να μπει ψαλίδι που θα κυμαίνεται από 2,5% μέχρι και 20%.

Αϊντχόφεν: Οι παίκτες είπαν "ναι" στη μείωση των μισθών τους
AP PHOTO/PETER DEJONG

"Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση", δήλωσε ο Ολλανδός διεθνής αμυντικός Ντένζελ Ντάμφρις, που αντιπροσώπευσε τους συμπαίκτες του στις συζητήσεις, με τον εκτελεστικό διευθυντή της PSV, Τόον Γκέρμπραντς, να δηλώνει:

"Οι παίκτες έκαναν αυτό που ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως θα γίνει, αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είναι μία περίπλοκη κατάσταση.

Δεν είναι ευχάριστο που προβάλλουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα στους ποδοσφαιριστές μας, όμως το αποτέλεσμα των συνομιλιών δείχνει πως υπάρχει κατανόηση και είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Eindhovens Dagblad", από αυτή τη συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές, η Αϊντχόφεν κατάφερε να κερδίσει ένα ποσό της τάξης των 3.000.000 ευρώ που της είναι κάτι παραπάνω χρήσιμο στην εποχή της βαθιάς κρίσης που έχει δημιουργηθεί ελέω κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ