ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ολλανδία: Ανοικτό ενδεχόμενο να χαθεί το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ολλανδία: Ανοικτό ενδεχόμενο να χαθεί το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενημέρωσε τις ομάδες ότι δεν αποκλείεται να χαθεί το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο και ότι αυτό θα αποφασιστεί από την UEFA.

Το πρωτάθλημα στην Ολλανδία διεκόπη μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας να μην υπάρξει δράση έως την 1η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση της ομοσπονδίας να μην ανακηρυχθεί πρωταθλητής, να διανεμειθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια βάσει κατάταξης πριν από τη διακοπή, αλλά και να μην υπάρξει υποβιβασμός - προβιβασμός έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στις περισσότερες ομάδες.

Μία από αυτές που θεωρεί ότι έχει αδικηθεί κατάφορα είναι η Ουτρέχτη, της οποίας ο διευθυντής μάλιστα μίλησε στο Sport24.gr, λέγοντας πως " η ομοσπονδία έφερε χάος, παραβίασε τις οδηγίες της UEFA". Αυτό διότι η Ουτρέχτη ήταν έκτη με παιχνίδι λιγότερο από την πέμπτη Βίλεμ, στην οποία δόθηκε το πέμπτο ευρωπαϊκόπ εισιτήριο, ενώ μάλιστα είχε περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, ο νικητής του οποίου παίρνει απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa.

Τώρα η ομοσπονδία ενημέρωσε τις ομάδες πως δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να χαθεί τελικό το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εξήγησε ότι η UEFA είναι αυτή που μέσα στον Μάιο θα κρίνει τις αποφάσεις της. " Αν δεν συμφωνήσει, υπάρχει η πιθανότητα να μην δοθεί και πέμπτη ευρωπαϊκή θέση για τη σεζόν 2020/2021" ανέφερε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1. Άγιαξ 25 56 68-23
2. Άλκμααρ 25 56 54-17
3. Φέγενορντ 25 50 50-35
4. Αϊντχόφεν 26 49 54-28
5. Βίλεμ 26 44 37-34
6. Ουτρέχτη 25 41 50-34

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Η Ομοσπονδία έφερε χάος, παραβίασε τις οδηγίες της UEFA"
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ