ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ολλανδία: Οι άλλοι φωνάζουν, η Βίλεμ πανηγυρίζει

Ολλανδία: Οι άλλοι φωνάζουν, η Βίλεμ πανηγυρίζει

Την ώρα που οι περισσότερες ολλανδικές ομάδες φωνάζουν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, το Τίλμπουργκ σηκώθηκε στο πόδι για την εξασφάλιση της Ευρώπης από τη Βίλεμ. (VIDEO)

Χαμός έχει ξεσπάσει στην Ολλανδία με την απόφαση να να μην ανακηρυχθεί πρωταθλητής για τη σεζόν 2019-2020, να μην υπάρξει προβιβασμός - υποβιβασμός, αλλά και να δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με βάση τη βαθμολογία πριν από τη διακοπή.

Άγιαξ, Άλκμααρ, Ουτρέχτη, Ντε Γκράαφσαπ και Καμπούρ φωνάζουν, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους, υπάρχει ωστόσο μία που πανηγυρίζει σαν να κατακτήθηκε το πρωτάθλημα. Πρόκειται για τη Βίλεμ, η οποία ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση, εξασφάλισε ευρωπαϊκή έξοδο μετά την αποφαση της ομοσπονδίας.

Οι οπαδοί της βγήκαν στους δρόμους του Τίλμπουργκ και γιόρτασαν έξαλλα με τα νέα της Παρασκευής (24/4).

Στη Βίλεμ αγωνίζονται τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι Βαγγέλης Παυλίδης, Μάριος Βρουσάι, Γιώργος Στρέζος και Χρήστος Βουτσάς, οι οποίοι μάλιστα είχαν μιλήσει στο Sport24.gr για τη ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία.

Μέχρι την 25η αγωνιστική, οπότε και ξεκίνησε η αναστολή, Άγιαξ και Άλκμααρ ισοβαθμούσαν στην κορυφή, αλλά ο Αίαντας υπερτερούσε σε συντελεστή τερμάτων. Ο αρχηγός του, Ντούσαν Τάντιτς, βγήκε και είπε: "Ο Άγιαξ έπρεπε να ανακηρυχθεί πρωταθλητής. Μας έκλεψαν τον τίτλο".

Η Άλκμααρ από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την ομοσπονδία που της έδωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Champions League. Όπως διαβάσατε από την Παρασκευή (24/4) η Ουτρέχη θεωρεί άδικη την απόφαση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Η Ντε Γκράαφσαπ που ήταν δεύτερη στη δεύτερη κατηγορία έκανε λόγο για "muppet show", ενώ η Καμπούρ που ήταν πρωτοπόρος μίλησε για την "μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία του ολλανδικού αθλητισμού".

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1. Άγιαξ 25 56 68-23
2. Άλκμααρ 25 56 54-17
3. Φέγενορντ 25 50 50-35
4. Αϊντχόφεν 26 49 54-28
5. Βίλεμ 26 44 37-34
6. Ουτρέχτη 25 41 50-34

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ