ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πρωταθλητής ο Άγιαξ μετά την ήττα της Αϊντχόφεν

Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno)
Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Άγιαξ νίκησε 4-1 την Ουτρέχτη, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Αϊντχόφεν στο Άλκμααρ και ουσιαστικά κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα Ολλανδίας, καθώς μία αγωνιστική πριν το τέλος προηγείται τρεις βαθμούς της PSV κι έχει στο +14 γκολ ενδεχόμενη ισοβαθμία. Οριστικά στους ισχυρούς του δεύτερου προκριματικού ο Ολυμπιακός.

Ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων από την Τότεναμ με το γκολ του Λούκας Μόουρα για τα ημιτελικά του Champions League κι επέστρεψε στις νίκες για το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Άγιαξ συνέτριψε στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" με 4-1 την Ουτρέχτη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπουσαΐντ, αλλά μετά ακολούθησε "καταιγίδα" γκολ. Ο Χούντελααρ ισοφάρισε στο 14ο λεπτό, ο Φαν ντε Μπέεκ ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου κι ο Τάντιτς στο 75ο λεπτό έκανε το 3-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σέρβος με το δεύτερο γκολ του από εκτέλεση πέναλτι στο 80ό λεπτό. Λίγο αργότερα, η Αϊντχόφεν γνώρισε την ήττα στο Άλκμααρ. Ο Τιλ στο 49ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για την προτελευταία (33η) αγωνιστική.

Ο Άγιαξ ουσιαστικά είναι πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά το 2014. Μία "στροφή" πριν από το τέλος προηγείται με τρεις βαθμούς της PSV, ενώ σε ενδεχόμενη ισοβαθμία - ο Αίαντας φιλοξενείται από την Ντε Γκράαφτσαπ, η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Χεράκλες την Τετάρτη (15/5) - υπερτερεί στο +14 γκολ! Πρακτικά αδύνατον, δηλαδή, να γίνει.

Αυτό είναι το 34ο πρωτάθλημα Ολλανδίας που κατακτά η ομάδα του Άμστερνταμ, δεύτερη είναι η Αίντχόφεν με 24 και τρίτη η Φέγενοορντ με 15. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τον Ολυμπιακό - δεν ήθελε τον Άγιαξ δεύτερο (έχει μεγαλύτερη βαθμολογία) - καθώς θα είναι οριστικά στο γκρουπ των ισχυρών του μονοπατιού μη πρωταθλητών στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League 2019/2020.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ