SERIE A

Γιουβέντους - Ίντερ: Υπέρ του να γίνει το ντέρμπι με κλειστές τις πόρτες ο Ανιέλι

Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader)
Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η έξαρση του κοροναϊού στην Ιταλία απειλεί να διεξαχθεί χωρίς κόσμο το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ, με τον Αντρέα Ανιέλι να δηλώνει πως είναι σύμφωνος για λόγους υγείας.

Η επιδημία κοροναϊού που έχει απλωθεί στην Ιταλία έχει φέρει σε κατάσταση συναγερμού την bel paese, που μετράει μέχρι στιγμής 6 νεκρούς και πάνω από 200 κρούσματα και έχει μετατρέψει έρημες τις πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Οι άσχημες αυτές εξελίξεις, που έχουν ως επίκεντρο την Λομβαρδία, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή εκατοντάδων αθλητικών γεγονότων μέσα στο Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων αγώνων της Serie A για την 25η αγωνιστική, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες τα επόμενα 24ωρα χωρίς την παρουσία κόσμου.

Υψηλές πιθανότητες να γίνει κεκλεισμένων των θυρών συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το ματς της Ίντερ με την Λουντογκόρετς στο "Μεάτσα", στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τους "32" του Europa League, ενώ από το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησε το σενάριο που θέλει το Γιουβέντους - Ίντερ να γίνει σε ένα άδειο "Allianz Stadium" λόγω ανωτέρας βίας.

Για αυτό το ενδεχόμενο ρωτήθηκε τη Δευτέρα (24/2) στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio 24" ο Αντρέα Ανιέλι, με τον πρόεδρο της Γιουβέντους να ξεκαθαρίζει πως αν τίθεται θέμα υγείας, τότε συμφωνεί το "Derby d'Italia" να γίνει χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Juventus' Matthijs de Ligt, left, Juventus' Leonardo Bonucci, right, fight for the ball with Inter Milan's Lautaro Martinez during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Matthijs de Ligt, left, Juventus' Leonardo Bonucci, right, fight for the ball with Inter Milan's Lautaro Martinez during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

"Πιστεύω πως η προτεραιότητα για τις αρχές της χώρας πρέπει να είναι η δημόσια υγεία. Ξεκινώντας από αυτή την υπόθεση, υπάρχει διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, όμως κάθε απόφαση που παίρνου πρέπει να έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η διακοπή του αθλητικού συστήματος είναι δύσκολη. Το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά πιεσμένο λόγω προηγούμενων αποφάσεων και είναι δύσκολο να επαναπρογραμματιστεί ένας αγώνας. Από εκεί και πέρα, όποια απόφαση παρθεί, εμείς θα προσαρμοστούμε", δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης των μπιανκονέρι, για να προσθέσει αναφορικά με το επικείμενο Γιουβέντους - Ίντερ:

"Είναι πολύ δύσκολο να γίνει το Γιουβέντους - Ίντερ σε άλλο γήπεδο, ειδικά λόγω της ιστορίας που κουβαλάει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία.

Η απόφαση που έχει παρθεί για το Πιεμόντε έχει ισχύ ως το ερχόμενο Σάββατο (29/2), οπότε με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κόσμος θα βρεθεί στις εξέδρες του Allianz Stadium μιας που το ματς είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serie A: Στον "αέρα" η 26η αγωνιστική λόγω του κοροναϊού
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ