SERIE A

Γιουβέντους - Νάπολι 4-3: Τρελό ματς που κρίθηκε με αυτογκόλ στο 92'

Barcelona's Riqui Puig (28) jumps onto Sergio Busquets after Busquets scored a goal against Napoli during the first half of a soccer match Wednesday, Aug. 7, 2019, in Miami Gardens, Fla. Barcelona won 2-1. At left is Napoli's Kostas Manolas and at right is Nikola Maksimovic. (AP Photo/Lynne Sladky)
Barcelona's Riqui Puig (28) jumps onto Sergio Busquets after Busquets scored a goal against Napoli during the first half of a soccer match Wednesday, Aug. 7, 2019, in Miami Gardens, Fla. Barcelona won 2-1. At left is Napoli's Kostas Manolas and at right is Nikola Maksimovic. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Τορίνο με επτά γκολ και δύο δοκάρια. Η Γιουβέντους νικούσε 3-0 τη Νάπολι στο 62', ισοφαρίστηκε σε 3-3 στο 81' και τελικά πήρε τη νίκη ύστερα από αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 92'. Σκόραρε ο Μανωλάς.

Συγκλονιστική αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Serie A στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Νάπολι. Οι παρτενοπέι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0, κατάφεραν με αντεπίθεση να ισοφαρίσουν σε 3-3 (ένας εκ των σκόρερ ο Κώστας Μανωλάς), αλλά ο Κουλιμπαλί με απίθανο αυτογκόλ στο 92' έδωσε τη νίκη στη "βέκια σινιόρα" με 4-3.

Ο Στσέζνι κράτησε την εστία του απαραβίαστη στο 14' με φανταστική απόκρουση σε σουτ του Άλαν. Στο επόμενο λεπτό η Γιουβέντους έχασε τον Ντε Σίλιο με τραυματισμό και στη θέση του πέρασε ο Ντανίλο. Ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0 για του γηπεδούχους 29 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του. Ύστερα από εντυπωσιακή κούρσα και πάσα του Ντόουγκλας Κόστα, ο συμπατριώτης του με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 16'. Τρία λεπτά αργότερα η Γιούβε έγραψε το 2-0 με φοβερή ντρίμπλα του Ιγκουαΐν στον Κουλιμπαλί και εξίσου φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή.

Τρεις τελικές είχε κάνει η Γιουβέντους και είχε σημειώσει τρία γκολ. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Νάπολι δεν ήαν καθόλου καλή μεσοεπιθετικά, ενώ στο 33' θα μπορούσε να δεχτεί και τέταρτο γκολ, αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Μέρετ μετά το σουτ του Κεντίρα, που είχε ντριμπλάρει τον Μανωλά.

Ο Κάρλο Αντσελότι βλέποντας την κάκιστη εμφάνιση των "παρτενοπέι" στο πρώτο 45λεπτο, έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού. Αμφότερες βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, δηλαδή οι Μάριο Ρουί και Λοσάνο, που είχαν αντικαταστήσει Γκουλάμ και Ινσίνιε. Η ομάδα του ιταλικού Νότου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και απείλησε με Ζιελίνσκι και Μέρτενς. Ενώ όλα έδειχναν πως βρίσκεται κοντά σε ένα τέρμα, τελικά στο 62' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πλασέ μέσα από την περιοχή, αξιοποιώντας πάσα του Κόστα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Νάπολι εμφανίστηκε αποφασισμένη να αντιδράσει και τελικά μείωσε στο 66' με τον Κώστα Μανωλά. Ο διεθνής στόπερ με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Ρουί έκανε το 3-1. Στο 68' ήταν η σειρά του Λοσάνο να βρει δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από γύρισμα που έκανε ο Ζιελίνσκι από αριστερά. Ο Μεξικανός, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης από την πατρίδα του που έβαλε γκολ στη Serie A.

Σε αυτό το διάστημα το παιχνίδι είχε πάρει... φωτιά. Ένα λεπτό μετά το 3-2, ο Κόστα είχε σουτ στο δοκάρι! Στο 81' η Νάπολι σκόραρε και πάλι από στατική φάση, αυτή τη φορά με τον Ντι Λορέντσο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και έκαναν το 3-0, 3-3! Το φινάλε του αγώνα ήταν απίστευτο. Ο Κουλιμπαλί στην προσπάθειά του να διώξει μετά το χτύπημα φάουλ του Πιάνιτς, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μέρετ, που απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας. Η Γιουβέντους επικράτησε με ανέλπιστο τρόπο με 4-3 και έκανε το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα, ενώ η Νάπολι έμεινε στους τρεις, μετά το 3-4 σε βάρος της Φιορεντίνα στην πρεμιέρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30 Αυγούστου

Μπολόνια - ΣΠΑΛ 1-0 (93' Σοριάνο)

Σάββατο 31 Αυγούστου

Μίλαν - Μπρέσια 1-0 (12' Τσαλχάνογλου)

Γιουβέντους - Νάπολι 4-3 (16' Ντανίλο, 19' Ιγκουαΐν, 62' Ρονάλντο, 92' αυτ. Κουλιμπαλί - 66' Μανωλάς, 68' Λοσάνο 81' Ντι Λορέντσο)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Λάτσιο - Ρόμα (19.00)

Αταλάντα - Τορίνο (21.45)

Κάλιαρι - Ίντερ (21.45)

Τζένοα - Φιορεντίνα (21.45)

Λέτσε - Βερόνα (21.45)

Σασουόλο - Σαμπντόρια (21.45)

Ουντινέζε - Πάρμα (21.45)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ