SERIE A

Κιέβο - Μίλαν 1-2: Ο Πιάτεκ οδηγεί στο Champions League τους "ροσονέρι"

AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates with his teammate Krzysztof Piatek after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Empoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Friday, Feb. 22, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates with his teammate Krzysztof Piatek after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Empoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Friday, Feb. 22, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Μίλαν επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 2019 και στην Βερόνα, αφού νίκησε 2-1 την ουραγό Κιέβο και εδραιώθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ούτε στην Βερόνα δεν σταμάτησε η εντυπωσιακή πορεία της Μίλαν μετά τα Χριστούγεννα, με την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο να επικρατεί 2-1 της Κιέβο και να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της στο Champions League, ούσα πλέον στην τρίτη θέση με +4 έναντι της Ίντερ (αγωνίζεται την Κυριακή με την ΣΠΑΛ) την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό ήταν το δέκατο σερί ματς πρωταθλήματος στο οποίο έμειναν αήττητοι οι "ροσονέρι", οι οποίοι μάλιστα έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες, με την Κιέβο στον αντίποδα να μην έχει νίκη στο 2019 και να βρίσκεται δώδεκα πόντους κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας.

Το σκορ για την Μίλαν άνοιξε στο 31' ο Μπίγλια με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ (δεύτερο γκολ του με την κοκκίνομαυρη φανέλα στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από 132 ημέρες που ήταν στο αρχικό σχήμα) αλλά οι γηπεδούχοι "απάντησαν" και μάλιστα άμεσα, με τον Χετεμάι να νικάει με σκαστή κεφαλιά τον Ντοναρούμα.

Τη λύση και ταυτόχρονα το χρυσό τρίποντο στην Μίλαν έδωσε ο Κρίστοφ Πιάτεκ, με τον Πολωνό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο με κοντινή προβολή (το γκολ κατακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR) και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 με το 19ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΚΙΕΒΟ ΒΕΡΟΝΑ: Σορεντίνο, Ντεπάολι, Μπάνι (88' Πουτσαρέλι), Μπάρμπα, Αντρεόλι, Λερίς, Ντιουσέ (77΄Κιγίν), Χετεμάι, Τζακερίνι, Στεπίνσκι, Μετζορίνι (77' Τζόρτζεβιτς)

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Κόντι (64' Καλάμπρια), Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Λασάλτ, Κεσί, Μπίγλια, Πακετά (54' Τσαλχάνογλου), Σούσο (84' Μπορίνι), Πιάτεκ, Καστιγέχο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευη 8 Μαρτίου

Γιουβέντους - Ουντινέζε 4-1 (11' 39' Κιν, 67' πεν. Τζαν, 71' Ματουιντί / 84' Λαζάνια)

Σάββατο 9 Μαρτίου

Πάρμα - Τζένοα 1-0 (78' Κούτσκα)

Κιέβο - Μίλαν 1-2 (41' Χετεμάι / 31' Μπίγλια, 57' Πιάτεκ)

Κυριακή 10 Μαρτίου

Μπολόνια - Κάλιαρι (13:30)

Φροζινόνε - Τορίνο (16:00)

Ίντερ - ΣΠΑΛ

Σαμπντόρια - Αταλάντα

Σασουόλο - Νάπολι (19:00)

Φιορεντίνα - Λάτσιο (21:30)

Δευτέρα 11 Μαρτίου

Ρόμα - Έμπολι (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ