SERIE A

Κορονοϊός: Η Serie Α αποφάσισε να γίνουν τα ματς

Parma's players warm up on the field moments before a Serie A soccer match between Parma and Spal was scheduled to be played, in Parma, northern Italy, Sunday, March 8, 2020. Parma and Spal players were ready to enter the field at Ennio Tardini stadium in Parma when they received the news that Italys sports minister Vincenzo Spadafora said that the countrys football federation should consider suspending the games. (Piero Cruciatti/LaPresse via AP)
Parma's players warm up on the field moments before a Serie A soccer match between Parma and Spal was scheduled to be played, in Parma, northern Italy, Sunday, March 8, 2020. Parma and Spal players were ready to enter the field at Ennio Tardini stadium in Parma when they received the news that Italys sports minister Vincenzo Spadafora said that the countrys football federation should consider suspending the games. (Piero Cruciatti/LaPresse via AP) AP

Η Serie A ύστερα από πίεση των ομάδων αποφάσισε να διεξαχθούν τα ματς της Κυριακής (8/3) κόντρα στην επιθυμία της κυβέρνησης και της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών γι' αναβολή υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού. Ορατό το ενδεχόμενο απεργίας από Δευτέρα (9/3).

Μπορεί ο πρόεδρος της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών και πρώην μέσος της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι, να ζήτησε ν' αναβληθεί υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού η αγωνιστική και ο υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, να ζήτησε από την ομοσπονδία (FIGC) την άμεση διακοπή και τη μη διεξαγωγή των ματς της Κυριακής, αλλά αυτά γίνονται κανονικά.

Η διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος αποφάσισε τα ματς - Μίλαν - Τζένοα (16:00), Σαμπντόρια - Βερόνα (16:00), Ουντινέζε - Φιορεντίνα (19:00) και Γιουβέντους - Ίντερ (21:45) - να διεξαχθούν ως ήταν προγραμματισμένο κεκλεισμένων των θυρών. Μια απόφαση που πηγαίνει κόντρα στην επιθυμία της κυβέρνησης και προφανώς ελήφθη ύστερα από πίεση των ομάδων, οι οποίες από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκαν στο ενδεχόμενο αναβολής όπως μεταδίδουν τα ιταλικά media.

Ενδεικτικό ήταν το μπάχαλο που δημιουργήθηκε σ την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στην Πάρμα και τη ΣΠΑΛ με αρχικά προγραμματισμένη έναρξη στη 13:30. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων καθώς έκαναν προθέρμανση στο Ένιο Ταρντίνι έλαβαν την εντολή να επιστρέψουν στ' αποδυτήρια.

Τελικά το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας κι ενός τετάρτου (14:45) και τις δυο ομάδες (και μέλη των αποστολών τους) να περιμένουν στο μεσοδιάστημα τη λήψη οριστικής απόφασης. Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε 233 και άλλα 567 άτομα να παραμένουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής η ιταλική οιμοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων της σημερινής ημέρας για λόγους ασφαλείας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Μπορεί η αναβολή να μην πέρασε, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και για τις επόμενες αγωνιστικές. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται την απεργία.

Οι περισσότεροι παίκτες της Serie A δεν αντιλαμβάνονται την πίεση που ασκούν οι ομάδες τους - o Μάριο Μπαλοτέλι τάχθηκε ανοικτά υπέρ της άμεσης διακοπής της δράσης με post του στο Instagram - και ο Νταμιάνο Τομάζι είναι έτοιμος να θέσει προς ψήφιση το ενδεχόμενο απεργίας από τη Δευτέρα (9/3). Η ομοσπονδία (FIGC) συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ για την Τρίτη (10/3) μπροστά στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που επικρατούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Πάνω από μία ώρα καθυστέρηση το Πάρμα - ΣΠΑΛ
Κορονοϊός: O υπουργός αθλητισμού ζητά αναβολή της Serie A
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ