SERIE A

Κορονοϊός: O υπουργός αθλητισμού ζητά αναβολή της Serie A

Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

O υπουργός αθλητισμού της Ιταλιας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, ζητά από την ομοσπονδία να σταματήσει άμεσα το ιταλικό πρωτάθλημα και να μην διεξαχθούν ούτε τα ματς της Κυριακής (8/3). Αντιδρούν οι ομάδες.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε 233 και άλλα 567 άτομα να παραμένουν σε καραντίνα και ο υπουργός αθλητισμού της γειτονικής χώρας ζήτησε να σταματήσει άμεσα η Serie A.

Ο Βιντσέντσο Σπανταφόρα ζήτησε από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μη διεξαχθούν ούτε τα ματς της Κυριακής (8/3). "Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ρισκάρουμε με την υγεία των παικτών, διαιτητών και οπαδών, οι οποίοι θα θέλουν να δουν τα παιχνίδια", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Το ματς της Πάρμα με τη ΣΠΑΛ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 13:30, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έλαβαν την εντολή να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Αν και στην αρχή όλα έδειχναν αναβολή, τελικά οι δυο ομάδες ενημερώθηκαν ότι το ματς θα ξεκινήσει στις 14:45 όπως κι έγινε τελικά.

Το πρωί της Κυριακής (8/3) η ιταλική οιμοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων της σημερινής ημέρας για λόγους ασφαλείας, ωστόσο μέχρι πρότινος η απόφαση ήταν τα ματς της Serie A με ναυαρχίδα το Γιουβέντους - Ίντερ να διεξαχθούν κανονικά αν και κεκλεισμένων των θυρών.

Μπορεί ο πρόεδρος της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών και πρώην μέσος της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι, να ζήτησε ν' αναβληθεί υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού η αγωνιστική και ο υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, να ζήτησε από την ομοσπονδία (FIGC) την άμεση διακοπή και τη μη διεξαγωγή των ματς της Κυριακής, αλλά αυτά γίνονται κανονικά.

Η διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος αποφάσισε τα ματς - Μίλαν - Τζένοα (16:00), Σαμπντόρια - Βερόνα (16:00), Ουντινέζε - Φιορεντίνα (19:00) και Γιουβέντους - Ίντερ (21:45) - να διεξαχθούν ως ήταν προγραμματισμένο κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Διακοπή της Serie A αν παίκτης διαγνωσθεί με τον ιό
Κορονοϊός: Το μήνυμα του Μπερναρντέσκι για το μίσος και το ρατσισμό των ανθρώπων
Κορονοϊός: Με κλειστές θύρες το Γιουβέντους - Ίντερ το Σαββατοκύριακο

Photo credits: AP Images

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ