SERIE A

Λάτσιο - Γιουβέντους 3-1: Θρίαμβος μετά 16 χρόνια για τους λατσιάλι

Lazio's Sergej Milinkovic-Savic celebrates after scoring his side's second goal during the Italian Serie A soccer match between Lazio and Juventus at Rome's Olympic stadium, in Rome, Italy, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Lazio's Sergej Milinkovic-Savic celebrates after scoring his side's second goal during the Italian Serie A soccer match between Lazio and Juventus at Rome's Olympic stadium, in Rome, Italy, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Λάτσιο θριάμβευσε με 3-1 επί της Γιουβέντους με ανατροπή και έκανε άλμα για Champions League με την 7η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας επί των Τορινέζων μετά από το 2003!

Πιο συναρπαστική δεν θα μπορούσε να ήταν η 15η αγωνιστική της Serie A όσον αφορά στη μάχη για την κατάληψη της κορυφής!

Μια ημέρα μετά τη λευκή ισοπαλία της Ιντερ με την Ρόμα, η Γιουβέντους είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη επί της Λάτσιο στην Ρώμη και να σκαρφαλώσει στην κορυφή, όμως αντ'αυτού η ομάδα της αιώνιας πόλης θριάμβευσε με 3-1 και κράτησε στην πρώτη θέση τους νερατζούρι, με +2 έναντι των μπιανκονέρι.

Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε την πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα για την βέκια σινιόρα (και πρώτη του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της) και την έβδομη διαδοχική νίκη για την Λάτσιο (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της), με τους πρωτευουσιάνους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εντός έδρας επιτυχία επί των Τορινέζων μετά τον Δεκέμβριο του 2003 και μόλις τη δεύτερη νίκη στα 30 τελευταία ματς των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 25' με πλασέ του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Μπεντανκούρ από τα δεξιά, για να ακολουθήσει όμως μία επική αντεπίθεση από πλευράς γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντσάγκι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την καρφωτή κεφαλιά του Φελίπε Λουίς, για να έρθει στο 69' η αποβολή του Κουαδράδο με απευθειας κόκκινη καρτα που τους έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ για το τελευταίο 20λεπτο.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Στο 74' ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή τον Στσέσνι για το 2-1 αξιοποιώντας τη δεύτερη ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο στο ματς, ενώ δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε είδε τον Πολωνό κίπερ της Γιουβέντους να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε στο 79'.

Οι λατσιάλι ένιωθαν δυνατοί έχοντας γκολ αλλά και παίκτη παραπάνω και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα πρόσθεσαν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Καϊσέδο να ξετινάζει τα δίχτυα της Γιουβέντους (μετά από αντεπίθεση που βγήκαν τρεις παίκτες των γηπεδούχων απέναντι σε έναν των φιλοξενουμένων) και να χαρίζει μία ιστορική νίκη στην Λάτσιο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SERIE A:

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Ίντερ - Ρόμα 0-0

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Αταλάντα - Βερόνα 3-2 (44' Μαλινόβσκι, 64' πεν. Μουριέλ, 90+3' Τζιμιστί / 23' 57' Ντι Κάρμινε)

Ουντινέζε - Νάπολι 1-1 (32' Λαζάνια / 69' Ζιελίνσκι)

Λάτσιο - Γιουβέντους 3-1 (45+1' Λουίς Φελίπε, 74' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 90+5' Καϊσέδο / 25' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Λέτσε - Τζένοα (13:30)

Σασουόλο - Κάλιαρι (16:00)

ΣΠΑΛ - Μπρέσια (16:00)

Τορίνο - Φιορεντίνα (16:00)

Σαμπντόρια - Πάρμα (19:00)

Μπολόνια - Μίλαν (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ