SERIE A

Μίλαν - Λάτσιο 1-0: Άλμα Champions League για τους "ροσονέρι"

AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates after scoring the opening goal with his teammate Krzysztof Piatek during the Serie A soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 13, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Franck Kessie, left, celebrates after scoring the opening goal with his teammate Krzysztof Piatek during the Serie A soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 13, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ένα εύστοχο πέναλτι του Φρανκ Κεσιέ στο 79ο λεπτό ήταν αρκετό για την Μίλαν να επικρατήσει 1-0 της Λάτσιο στο "Σαν Σίρο" και να σκαρφαλώσει στην προνομιούχο 4η θέση, στο +1 από την Ρόμα.

Τέλος στο αρνητικό σερί! Η Μίλαν προερχόταν από τέσσερα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στη Serie A (1 ισοπαλία - 3 ήττες) όμως την πλέον κατάλληλη στιγμή έδειξε χαρακτήρα, αφού στο ντέρμπι με την Λάτσιο για την 32η αγωνιστική επιβλήθηκε 1-0 των πρωτευουσιάνων και αναρριχήθηκε στην 4η θέση έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την 5η Ρόμα.

Στον αντίποδα, η Λάτσιο έμεινε για τρίτο στη σειρά ματς χωρίς τρίποντο μετρώντας 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε αυτό το διάστημα, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να σπάσει την κατάρα που την ακολουθεί όταν παίζει στο "Σαν Σίρο" ως φιλοξενούμενη της Μίλαν, με την τελευταία της επιτυχία στο πρωτάθλημα να έχει καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 1989 (έκτοτε μετράει 12 ισοπαλίες και 18 ήττες).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Λάτσιο να είναι η ομάδα με τις περισσότερες "καθαρές" ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Κορέα και Ιμόμπιλε και την Μίλαν να απειλεί από την πλευρά τους με Πιάτεκ και Τσαλχάνογλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και το ματς είχε ελάχιστες καλές φάσεις, ωστόσο στο 79' ο Ντουρμίτσι υπέπεσε σε παράβαση μαρκάροντας άτσαλα τον Τσαλχάνογλου μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Ρόκι έδωσε το πέναλτι.

Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Φρανκ Κεσιέ που νίκησε τον Στρακόσα από τα 11 βήματα και χάρισε τη νίκη με 1-0 στην Μίλαν (είχε και ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 91' αλλά ο Στρακόσα είχε τρομερή απόκρουση στο φαλτσαριστό σουτ του Σούσο) που τη διατηρεί σε τροχιά Champions League.

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια (67' Λασάλτ), Μουσάτσιο, Ρομανιόλι (68' Σαπάτα), Ροντρίγκες, Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Πιάτεκ (84' Κουτρόνε), Μπορίνι

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος (81' Παρόλο), Ρομούλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο, Λούλιτς (74' Ντουρμίσι), Κορέα (48' Καϊσέδο), Ιμόμπιλε

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 13 Απριλίου

ΣΠΑΛ - Γιουβέντους 2-1 (49' Μπονιφάτσι, 74' Φλόκαρι / 30' Κεν)

Ρόμα - Ουντινέζε 1-0 (67' Τζέκο)

Μίλαν - Λάτσιο 1-0 (79 πεν. Κεσιέ)

Κυριακή 14 Απριλίου

Τορίνο - Κάλιαρι (13:30)

Φιορεντίνα - Μπολόνια (16:00)

Σαμπντόρια - Τζένοα

Σασουόλο - Πάρμα

Κιέβο - Νάπολι (19:00)

Φροζινόνε - Ίντερ (21:30)

Δευτέρα 15 Απριλίου

Αταλάντα - Έμπολι (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ