SERIE A

Ρόμα - Νάπολι 2-1: Οι "τζαλορόσι" πήραν... εκδίκηση από τον Μανωλά

Roma's Nicolo Zaniolo celebrates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Roma and Napoli, at the Olympic stadium in Rome, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma's Nicolo Zaniolo celebrates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Roma and Napoli, at the Olympic stadium in Rome, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Η επιστροφή του Κώστα Μανωλά στη Ρώμη δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς η Ρόμα επικράτησε 2-1 της Νάπολι και την προσπέρασε στη βαθμολογία της Serie A.

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στο Ολίμπικο της Ρώμης για πρώτη φορά ως αντίπαλος, αλλά η Νάπολι δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την πρωτεύουσα της Ιταλίας, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Ρόμα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι "τζαλορόσι" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό με υπέροχο σουτ του Νικολό Τζανιόλο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η ομάδα του Πάολο Φονσέκα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 23' έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Άλεξ Μερέτ απέκρουσε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του Αλεκσάνταρ Κολάροβ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χοσέ Καγεχόν, σε μία ανύποπτη φάση, βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Κολάροβ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μερέτ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του για δεύτερη φορά στον Σέρβο μπακ. Η απόκρουση του Μερέτ έδωσε ψυχολογική ώθηση στη Νάπολι, η οποία ανέβασε την απόδοασή της και είχε δύο δοκάρια σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Αρχικά η κοντινή κεφαλιά του Αρκάντιους Μίλικ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πάου Λόπεθ, ενώ στη συνέχεια το μακρινό σουτ του Πιέτρ Ζιελίνσκι τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Roma's Chris Smalling kicks the ball to save his goal during an Italian Serie A soccer match between Roma and Napoli, at the Olympic stadium in Rome, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma's Chris Smalling kicks the ball to save his goal during an Italian Serie A soccer match between Roma and Napoli, at the Olympic stadium in Rome, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό ο Χαβιέρ Παστόρε κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μάριο Ρούι. Αυτή τη φορά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζορντάν Βερετού, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μερέτ που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. Οι "παρτονοπέι" κατάφεραν να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα στο 72' με κοντινό πλασέ του Μίλικ, ο οποίος μείωσε σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά, οι Ναπολιτάνοι πίεσαν για την ισοφάριση, θέλησαν να εκμεταλλευτούν και την αποβολή του Μερτ Τσετίν στις καθυστερήσεις, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Ρόμα νικήτρια.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, ύστερα από τη συγκεκριμένη νίκη προσπέρασε τη Νάπολι και βρίσκεται στην 3η θέση με 19 βαθμούς, αλλά κι ένα παιχνίδι παραπάνω.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Ρόμα - Νάπολι 2-1 (19' Τζανιόλο, 55' πεν. Βερετού / 72' Μίλικ)

19:00 Μπολόνια - Ίντερ

21:45 Τορίνο - Γιουβέντους

Κυριακή 3 Νοεμβρίου

13:30 Αταλάντα - Κάλιαρι

16:00 Τζένοα - Ουντινέζε

16:00 Βερόνα - Μπρέσια

16:00 Λέτσε - Σασουόλο

19:00 Φιορεντίνα - Πάρμα

21:45 Μίλαν - Λάτσιο

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

ΣΠΑΛ - Σαμπντόρια

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ