SERIE A

Σασουόλο - Ρόμα 4-2: Δυνατό χαστούκι για τους Ρωμαίους

Roma's Edin Dzeko, right, vies for the ball during a Serie A soccer match between Roma and Sassuolo, in Reggio Emilia, Italy, Saturday, Feb. 1, 2020. (Fabio Rossi/LaPresse via AP)
Roma's Edin Dzeko, right, vies for the ball during a Serie A soccer match between Roma and Sassuolo, in Reggio Emilia, Italy, Saturday, Feb. 1, 2020. (Fabio Rossi/LaPresse via AP) FABIO ROSSI/LAPRESSE VIA AP

Η Σασούολο πήρε σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Ρόμα που την έφερε σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας τους τζαλορόσι να αγωνιούν για πιθανή απώλεια της 4ης θέσης μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής.

Μετά την ισοπαλία με 1-1 στο "Derby della Capitale" όπου ήταν καλύτερη κόντρα στη συμπολίτισσα Λάτσιο, η Ρομα πήγε στο Mapei Stadium με καλή ψυχολογία, όμως έφυγε βαριά πληγωμένη.

Και αυτό γιατί η Σασουόλο έγινε φέτος η πρώτη ομάδα που την υποχρέωσε να μαζέψει τέσσερις φορες τη μπάλα από τα δίχτυα της σε αγώνα πρωταθλήματος, με τους νεροβέρντι να επικρατούν με 4-2 και ουσιαστικά να κάνουν άλμα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Το πρώτο ημίωρο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Φονσέκα καθώς βρέθηκε να χάνει με 3-0 (η τελευταία φορά που της είχε συμβεί κάτι παρόμοιο σε αγώνα για την Serie A ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012 με την Γιουβέντους), με τους Ρωμαίους να μην πετούν όμως λευκή πετσέτα και να βγάζουν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Τζέκο στο 55' μείωσε σε 3-1 (έγινε ο 7ος παίκτης που έχει σημειώσει τουλάχιστον 100 γκολ για λογαριασμό της Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις) και ο Βερετούτ από το σημείο του πέναλτι στο 73' έκανε το 3-2, με τους τζαλορόσι να δείχνουν μάλιστα ικανοί για το θετικό αποτέλεσμα παρότι από το 69' είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι.

Αυτό δεν ήρθε όμως, με την Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου (βασικός, έπαιξε σε όλο το ματς καλύπτοντας τη θεση του αριστερού μπακ) να απαντά άμεσα στο γκολ του Βερετούτ, με τον Μπογκά να γράφει το 4-2 στο 74' και να της χαρίζει το πολύτιμο τρίποντο.

Τρίποντο που την έφερε στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και ταυτόχρονα βάζει σε μπελάδες την Ρόμα στη μάχη της 4άδας καθώς σε περίπτωση που νικήσει η Αταλάντα την Τζένοα την Κυριακή, θα υποχωρήσει στην 5η θέση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Μπρέσια 2-1 (43' Ορσολίνι, 89' Μπάνι / 36' πεν. Τορεγκρόσα)

Κάλιαρι - Πάρμα 2-2 (19' Πέδρο, 53' Σιμεόνε / 42' Κούτσκα, 90+4' Κορνέλιους)

Σασουόλο - Ρόμα 4-2 (7' 16' Καπούτο, 26' Τζούρισιτς, 74' Μπογκά / 55' Τζέκο, 73' πεν. Βερετούτ)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Γιουβέντους - Φιορεντίνα (13:30)

Μίλαν - Βερόνα (16:00)

Αταλάντα - Τζένοα

Λάτσιο - ΣΠΑΛ

Λέτσε - Τορίνο (19:00)

Ουντινέζε - Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 3 Φεβρουαριου

Σαμπντόρια - Νάπολι (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ