SERIE A

Serie A: Ανοικτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης χωρίς VAR

Referee Davide Massa watches the VAR during the Serie A soccer match between Inter Milan and Cagliari at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Saturday, Sept. 29, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Referee Davide Massa watches the VAR during the Serie A soccer match between Inter Milan and Cagliari at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Saturday, Sept. 29, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

O πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής διαιτησίας, Μαρτσέλο Νίκι, υποστήριξε ότι είναι πιθανό η Serie A να επιστρέψει - όταν καταστεί εφικτό - χωρίς VAR για την ασφάλεια των διαιτητών.

Το Δ.Σ της Serie A επανέλαβε στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (6/4) την επιθυμία να τελειώσει η σεζόν και αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση κατά 1/3 των μισθών των παικτών σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, κατά 1/6 σε περίπτωση που η δράση επιστρέψει τους επόμενους μήνες.

O πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής διαιτησίας, Μαρτσέλο Νίκι, υποστήριξε ότι είναι πιθανό η Serie A να επιτρέψει - όταν καταστεί εφικτό - χωρίς VAR για την ασφάλεια των διαιτητών από τον κορονοϊό.

"Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει - όταν καταστεί εφικτό - χωρίς VAR. Το VAR δουλεύει σε στενούς χώρους, για παράδειγμα μπορεί οι διαιτητές να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων, δίχως να τηρούνται οι περιορισμοί. Ο κίνδυνος είναι εκεί, ελπίζω εάν χρειαστεί να δουλέψουμε, αυτό να γίνει σε χώρους που έχουν υποστεί απολύμανση.

Δεν έχω δει καμία σοβαρή πρόταση για την προστασία των διαιτητών. Οι διαιτητές σέβονται τους κανονισμούς, δουλεύουν με τηλεδιάσκεψη, γυμνάζονται ατομικά για να διατηρούνται σε όρμα, θα πρέπει να τους σκεφτούμε.

Ταξιδεύουν μόνοι με τρένα, αεροπλάνα, περνούν από σταθμούς. Εάν ξεκινήσουμε θα πρέπει να έχουμε κάποιες εγγυήσεις", υποστήριξε ο Μαρτσέλο Νίκι.

Photo credits: AP Images

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ