SERIE A

Serie A: Γιόρτασε και η Αταλάντα μαζί με την Γιουβέντους!

Serie A: Γιόρτασε και η Αταλάντα μαζί με την Γιουβέντους!

H Αταλάντα έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Τορίνο κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους (1-1) και κρατά στα χέρια της το εισιτήριο του Champions League ενώ η Ίντερ έμπλεξε μετά τη βαριά ήττα με 4-1 στην έδρα της Νάπολι.

Η ατμόσφαιρα στο "Allianz Stadium" το βράδυ της Κυριακής ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, με την Γιουβέντους να δίνει το τελευταίο της φετινό εντός έδρας παιχνίδι στον απόηχο της κατάκτησης του όγδοου σερί σκουντέτο και ταυτόχρονα να αποχαιρετά με τιμές τους Μάσιμο Αλέγκρι και Αντρέα Μπαρτσάλι που δεν θα πορεύονται μαζί της από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Όλα αυτά πάντως δεν ήταν αρκετά για να... αποπροσανατολίσουν την Αταλάντα, η οποία πήγε στο Τορίνο όχι με καλή ψυχολογία μετά την απώλεια του Κυπέλλου αλλά με στόχο να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφερε.

Ο Ίλιτσιτς ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ τους "μπεργκαμάσκι" στο 33' και ο Μάντζουκιτς ήταν εκείνος που απάντησε στο 80' για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, με το τελικό 1-1 να επιτρέπει στην Αταλάντα να συμμετέχει και εκείνη στο γιορτινό κλίμα των Τορινέζων κρατώντας την 3η θέση που της δίνει προβάδισμα για την παρουσία της στο νέο Champions League.

Και αυτό γιατί την ίδια ώρα η Νάπολι (βασικός ο Ορέστης Καρνέζης) συνέτριψε με 4-1 την Ίντερ στο "Σαν Πάολο" και της "άναψε φωτιές", καθώς την υποχρεώνει να πάρει το τρίποντο την τελευταία αγωνιστική στο "Μεάτσα" απέναντι στην Έμπολι για να είναι σίγουρη πως θα τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα και δεν θα μείνει 5η πίσω από τις Αταλάντα και Μίλαν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπαρτσάλι (61' Μάντζουκιτς), Μπονούτσι, Σάντρο (46' Μπερναρντέσκι), Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί (85' Κεν), Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Χατέμποερ, Τζιμσιτί, Μασιέλο, Καστάν, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόζενς (62' Μαντσίνι), Παπού Γκόμες (74' Πάσαλιτς), Σαπάτα, Ίλιτσιτς (78' Μπάροου)

ΝΑΠΟΛΙ: Καρνέζης, Μαλκούιτ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί (84' Λουπέρτο), Γκουλάμ, Καγεχόν, Άλαν, Φαμπιάν Ρουίς, Ζιελίνσκι, Μίλικ (76' Ινσίνιε), Μέρτενς (80' Γιουνές)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Μιράντα, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Γκαλιαρντίνι (58' Βεσίνο), Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο (46' Ικάρντι), Ναϊνγκολάν, Πέρισιτς (79' Καντρέβα), Λαουτάρο Μαρτίνες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Μαΐου

Ουντινέζε - ΣΠΑΛ 3-2 (5' Σαμίρ, 31' 35' Οκάκα / 53' Πετάνια, 59' Βαλότι)

Τζένοα - Κάλιαρι 1-1 (89' πεν. Κρίσιτο / 40' Παβολέτι)

Σασουόλο - Ρόμα 0-0

Κυριακή 19 Μαΐου

Κιέβο - Σαμπντόρια 0-0

Έμπολι - Τορίνο 4-1 (27' Άκουα, 65' Μπρίγκι, 70' Ντι Λορέντσο, 88' Καπούτο / 56' Φάλκε)

Πάρμα - Φιορεντίνα 1-0 (80' αυτ. Ζέρσον)

Μίλαν - Φροζινόνε 2-0 (57' Πιάτεκ, 66' Σούσο)

Γιουβέντους - Αταλάντα 1-1 (80' Μάντζουκιτς / 33' Ίλιτσιτς)

Νάπολι - Ίντερ 4-1 (16' Ζιελίνσκι, 61' Μέρτενς, 71' 78' Φαμπιάν Ρουίς / 81' πεν. Ικάρντι)

Δευτέρα 20 Μαΐου

Λάτσο - Μπολόνια (21:30)

Photo Credits:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ