SERIE A

Συγκλονίζει ο Μιχάιλοβιτς: "Έχω λευχαιμία, θα κερδίσω τη μάχη για τα παιδιά μου"

Bologna coach Sinisa Mihajlovic enters the pitch prior to the Serie A soccer match between Inter Milan and Bologna, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 3, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Bologna coach Sinisa Mihajlovic enters the pitch prior to the Serie A soccer match between Inter Milan and Bologna, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 3, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς αποκάλυψε μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου πως πάσχει από λευχαιμία και έδωσε υπόσχεση πως με τη βοήθεια των γιατρών θα κερδίσει τη μάχη για την οικογένειά του.

Στην ποδοσφαιρική και προπονητική του καριέρα του έχει δώσει πάρα πολλές μάχες και έχει κερδίσει τις περισσότερες από αυτές, όμως καμία δεν είχε σχέση με αυτή που βρίσκεται τώρα μπροστά του.

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς συγκλόνισε τη ποδοσφαιρική Ιταλία και όχι μόνο με την αποκάλυψη του -κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου- πως πάσχει από λευχαιμία, με την ομάδα του την Μπολόνια να είναι στο πλευρό του λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αντικαταστήσει και τον ίδιο να υπόσχεται πως θα ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό με τη βοήθεια των γιατρών.

"Ο κόουτς έδειξε πως έχει μεγάλο κουράγιο με την απόφασή του να δώσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει την κατάστασή του και να συμπαρασταθεί σε άλλους. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, η οικογένεια Σαπούτο πέταξε από το Μόντρεαλ για να έρθει εδώ. Αυτός ο άνθρωπος θα έχει πάντα την Μπολόνια στα χέρια του μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του.

Θα είμαστε δίπλα του οτιδήποτε και αν συμβεί, αν και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα συμβεί τίποτα επειδή αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο δυνατός. Να το ξεκαθαρίσουμε, ο Σίνισα θα είναι ο προπονητής της Μπολόνια, δεν αλλάζει κάτι", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής των "ροσομπλού" Βάλτερ Σαμπατίνι, για να πάρει κατόπιν το λόγο ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς και να μιλήσει αναλυτικά για το πρόβλημα υγείας του.

"Ζήτησα να δώσω συνέντευξη Τύπου και να μην παραβιαστεί η ιδιωτικοτητά μου καθώς ήθελα να είμαι εγώ που θα το έλεγε στην ομάδα και σε εσάς πρώτα. Δυστυχως αυτό δεν συνεβη, δεν το σεβάστηκαν όλοι αυτό και για να πουλήσουν μερικές εκατοντάδες φύλλα παραπάνω, χάλασαν μία μακροχρόνια φιλία.

"Δυστυχώς ή ίσως ευτυχώς, κάναμε κάποια τεστ που έδειξαν ανωμαλίες που δεν είχαν πριν από τέσσερις μήνες. Θα είμαι σαφής γιατί δεν θέλω ο κόσμος να κάνει εικασίες. Θα σας πως την αλήθεια, πώς έχουν τα πράγματα.

Στην αρχή νόμιζα πως ήταν απλά πυρετός, όμως έκανα και άλλα τεστ και έδειξαν πως πάσχω από λευχαιμία. Όταν πήρα τα νέα, ήταν ένα γερό χτύπημα. Έκατσα για ημέρες ολόκληρες και έκλαιγα, η ζωή σου περνάει μπροστά στα μάτια σου.

Bologna coach Sinisa Mihajlovic sits on the bench prior to an Italian Serie A soccer match between Lazio and Bologna, at the Olympic stadium in Rome, Monday, May 20, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Bologna coach Sinisa Mihajlovic sits on the bench prior to an Italian Serie A soccer match between Lazio and Bologna, at the Olympic stadium in Rome, Monday, May 20, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Αυτά δεν είναι δάκρυα φόβου. Σέβομαι την αρρώστια, θα την αντιμετωπίσω κοιτώντας την στα μάτια, με τον τρόπο που έχω μάθει. Ανυπομονώ να πάω στο νοσοκομείο και να αρχίσω τη μάχη. Είναι επιθετική η αρρώστια, αλλά μπορώ να τη νικήσω. Εξήγησα και στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να επιτεθούμε για να νικήσουμε. Εάν κάτσουμε πίσω και προσπαθήσουμε να παίξουμε άμυνα, θα μας ρίξουν κάτω αμέσως.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω τακτική σε αυτή τη μάχη και είμαι σίγουρος, χωρίς αμφιβολία, πως θα βγω νικητής. Θα κερδίσω αυτή τη μάχη για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, για όλους εκείνους που με αγαπούν.

Έχω λάβει 600-700 μηνύματα τις τελευταίες ημέρες αλλά θέλω να απολογηθώ που δεν απάντησα, καθώς ήθελα χρόνο για τον εαυτό μου, να διώξω από πάνω μου την αρνητικότητα και να είμαι έτοιμος να ανταποδώσω τα χτυπήματα και να αρχίσω τη μάχη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την Μπολόνια, από τον πρόεδρο μέχρι τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνο για το ρουχισμό της ομάδας, καθώς μου έδειξαξ πως είναι οικογένεια και με αγαπούν, όπως οι παίκτες μου. Έκλαψα τις τελευταίες ημέρες όμως δεν μου αρέσει να έρχονται άνθρωποι κοντά μου και να με κλαίνε επειδή με λυπούνται. Κανείς δεν πρέπει να με λυπάται, είμαι εντάξει. Αυτό που θέλω είναι αγάπη.

Στοιχηματίζω πως όλοι εσείς θα στοιχηματίζατε πως θα ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που θα αρρώσταινα. Είμαι μεγαλόσωμος, δυνατός, είχα κάνει τεστ στις 28 Φεβρουαρίου και ήταν όλα καλά. Έκανα προπόνηση κάθε ημέρα μέχρι τον Μάιο, ταξίδευα παντού, έπαιζα ποδόσφαιρο, δεν αισθανόμουν ούτε πόνο ούτε κούραση.

Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο και έτσι έκανα συχνά τεστ. Αν δεν είχα κάνει αυτά τα τεστ, δεν θα είχα κάποιο σύμπτωμα για έναν χρόνο. Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται πως δεν μπορεί να πάθει τίποτα. Η μόνη σου ελπίδα είναι να το προβλέπεις επειδή έχει μεγάλη διαφορά αν το ανακαλύψεις σε δύο μήνες ή σε έναν χρόνο.

AC Milan coach Sinisa Mihajlovic shouts during a serie A soccer match between Sassuolo and AC Milan at Reggio Emilia's Mapei stadium, Italy, Sunday, March 6, 2016. (AP Photo/Marco Vasini)
AC Milan coach Sinisa Mihajlovic shouts during a serie A soccer match between Sassuolo and AC Milan at Reggio Emilia's Mapei stadium, Italy, Sunday, March 6, 2016. (AP Photo/Marco Vasini) AP PHOTO/MARCO VASINI

Επειδή είμαι διάσημο άτομο ελπίζω πως θα βοηθήσω άλλα άτομα να πηγαίνουν πιο συχνά για ιατρικούς ελέγχους. Είναι ευκολότερο όταν κάνεις συχνά τεστ. Δυστυχώς τίποτα δεν μου χαρίστηκε στη ζωή, έπρεπε να παλέψω για τα πάντα. Θα παλέχω και αυτή την αρρώστια λοιπόν", δήλωσε ο 50χρονος Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά του ο γιατρός της Μπολόνια δήλωσε μεταξύ άλλων για την αρρώστια του Σίνισα Μιχάιλοβιτς: "Θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα είναι μαζί με την ομάδα καθώς θα χρειαστεί να είναι στο νοσοκομείο για θεραπεία, αρχίζοντας από την Τρίτη. Η αρρώστια αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί και να νικηθεί.

Παράλληλα με τη θεραπεία θα συνεχίσει να δουλεύει επειδή δεν θα μπορεί να ζήσει χωρίς να λέει στους παίκτες τι έκαναν λάθος. Δεν μπορούμε να πούμε πόσο θα κρατήσει η θεραπεία. Ξέρουμε τη διάγνωση αλλά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τύπο λευχαιμίας, άρα δεν ξέρουμε και το συγκεκριμένο τύπο θεραπείας που θα ακολουθήσουμε και πόσο θα κρατήσει.

Τον ξέρω για 10 χρόνια τον Σίνισα, θα επιστρέψει πνευματικά και σωματικά πιο δυνατός από ποτέ. Είναι σαν ένα τανκ!"

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς αποκαλύπτει το πρόβλημα της υγείας του σε συνέντευξη Τύπου:

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini, AP Photo/Luca Bruno, AP Photo/Marco Vasini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ