ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Μίλαν 0-0: Στον τελικό με άγχος η βέκια σινιόρα

Juventus' Cristiano Ronaldo gets in a shot during an Italian Cup second leg soccer match between Juventus and AC Milan at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Friday, June 12, 2020. The match was being played without spectators because of the coronavirus lockdown. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo gets in a shot during an Italian Cup second leg soccer match between Juventus and AC Milan at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Friday, June 12, 2020. The match was being played without spectators because of the coronavirus lockdown. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Γιουβέντους και Μίλαν έμειναν στο 0-0 στο πρώτο ματς της μετά κορονοϊού εποχής, με την βέκια σινιόρα να προκρίνεται στον τελικό του Coppa Italia χάρη στο 1-1 του πρώτου ημιτελικού στο Μιλάνο (VIDEOS).

Στον τελικό του Coppa Italia για 19η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Γιουβέντους! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έμεινε στο 0-0 με την Μίλαν στο "Allianz Stadium" στον δεύτερο ημιτελικό των δύο ομάδων και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Ρώμης που θα γίνει στις 17 Ιουνίου καθώς είχε αποσπάσει 1-1 στο Μιλάνο τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πρώτο ημιτελικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γιουβέντους μπήκε φουριόζα στο ματς και έκλεισε την Μίλαν στα καρέ της (είχε μάλιστα μία καλή στιγμή στο 2' με σουτ του Ντάγκλας Κόστα), με την υπεροχή της να επιβραβεύεται με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε να ελιχτεί μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κόντι, ο διαιτητής Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα μετά τη χρήση του VAR και ο CR7 ανέλαβε την εκτέλεση, για να στείλει τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Η χαμένη ευκαιρία των μπιανκονέρι έκανε τον Ντοναρούμα να πανηγυρίσει όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα χαμόγελα των ροσονέρι πάγωσαν, με τον Ρέμπιτς -στην εξέλιξη φάσης- να σηκώνει επικίνδυνα το πόδι του και να πετυχαίνει τον Ντανίλο στο στήθος.

Η κόκκινη κάρτα βγήκε χωρίς δισταγμό από το τσεπάκι του διαιτητή και η συνέχεια βρήκε την Γιουβέντους να έχει το πάνω χέρι και την Μίλαν να προσπαθεί να σταθεί όρθια με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 31' ο Ντοναρούμα κράτησε όρθια την ομάδα του αποκρούοντας σωτήρια την κοντινή προβολή του Ματουιντί, για να έρθει το φινάλε του ημιχρόνου να βρει την βέκια σινιόρα να έχει 13 τελικές προσπάθειες αλλά κανένα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μίλαν προσπάθησε να αιφνιδιάσει και είχε στο 48' εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Τσαλχάνογλου, με τη μπάλα να μην του κάνει όμως το χατίρι στην κεφαλιά του μετά από σέντρα του Μποναβεντούρα και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, με την Γιουβέντους να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά να υστερεί στην τελική προσπάθεια και τον Ντοναρούμα να είναι σταθερός όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

AC Milan's Alessio Romagnoli tackles Juventus' Cristiano Ronaldo during an Italian Cup second leg soccer match between Juventus and AC Milan at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Friday, June 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Alessio Romagnoli tackles Juventus' Cristiano Ronaldo during an Italian Cup second leg soccer match between Juventus and AC Milan at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Friday, June 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η κεφαλιά του Κιάερ στο 79' ήταν η τελευταία καλή στιγμή τους, με την Γιουβέντους από την πλευρά τηςς να έχει αρκετές καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Ντιμπάλα αλλά μην σκοράρει και αυτή. Συνέπεια;

Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε, με την βέκια σινιόρα να εκμεταλλεύεται το 1-1 του πρώτου ημιτελικού στο Μιλάνο στις 13 Φεβρουαρίου, όταν είχε ισοφαρίσει στο 91' με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της Ρώμης που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Νάπολι ή Ίντερ, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται το βράδυ του Σαββάτου στο άδειο -ελέω κορονοϊού- "Σαν Πάολο" στη ρεβάνς της επικράτησης των παρτενοπέι με 1-0 στο "Μεάτσα" πριν μερικούς μήνες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντανίλο (86' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (62' Κεντίρα), Ματουιντί (63' Ραμπιό), Κόστα (63' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Ρονάλντο

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Κόντι (88' Σέιλμεϊκερς), Κιάερ, Ρομανιόλι, Καλάμπρια (88' Λαξάλτ), Κεσιέ (82' Κρούνιτς), Μπενασέρ, Πακετά (82' Κολόμπο), Μποναβεντούρα (52' Λεάο), Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΙΛΑΝ 0-0 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ