ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σύντροφος του αδικοχαμένου Νταβίντε Αστόρι συγκλονίζει με τη συνέντευξή της

Η σύντροφος του αδικοχαμένου Νταβίντε Αστόρι συγκλονίζει με τη συνέντευξή της

Επτά μήνες μετά τον τραγικό χαμό του κάπτεν της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, η σύντροφός του Φραντσέσα Φιορέτι μίλησε για το δράμα που βίωσε και την ανάγκη να συνεχίσει τον αγώνα της για χάρη της κόρης τους.

Όταν στις 4 Μαρτίου του 2018 ο Νταβίντε Αστόρι έκλεισε τα μάτια του σε ξενοδοχείο του Ούντινε και δεν τα άνοιξε ποτέ ξανά, ελέω καρδιακού επεισοδίου που είχε στον ύπνο του, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ιταλίας βυθίστηκε σε θλίψη για την απώλεια ενός εξαιρετικού παίκτη και ενός θαυμάσιου ανθρώπου.

Το άτομο ωστόσο που βίωσε με τα πιο μελανά χρώματα την απώλεια του 31χρονου καπιτάνο της Φιορεντίνα, δεν ήταν άλλη από την Φραντσέσκα Φιορέτι, τη σύντροφό του, η οποία έχασε μέσα σε μία νύχτα το στήριγμά της και είναι πλέον υποχρεωμένη να μεγαλώσει μόνη την κόρη τους, που είναι μόλις 2 ετών.

Το έτερον ήμισυ του Αστόρι (πρώην τηλεπαρουσιάστρια) δεν θέλησε να μιλήσει μπροστά στις κάμερες εκείνες τις σκληρές για εκείνην ημέρες και επέλεξε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, με σκοπό -τι άλλο- να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα τη θλίψη και την οδύνη της.

Τώρα, επτά μήνες και κάτι ημέρες από την αποφράδα εκείνη βραδιά που το ιταλικό ποδόσφαιρο και η ζωή της έγινε πιο φτωχή, η Φιορέτι έδωσε συνέντευξη στην "Corriere della Sera" όπου μίλησε για πρώτη φορά για τον αιφνίδιο θάνατο του Αστόρι.

"Στις 5 Μαρτίου (σ.σ. την επομένη του θανάτου του Αστόρι) τη συνόδευσα στο σχολείο, πέρασα αμέσως μετά από το γραφείο του παιδικού ψυχολόγου: δεν έπρεπε να την αποσταθεροποιήσει ούτε το πιο τραγικό γεγονός.

Η ηρεμία της εξαρτάται από τη δική μου ηρεμία, δεν πρέπει να με βλέπει λυπημένη: τα δάκρυά μας δεν είναι απελπισίας αλλά συγκίνησης. Ο Νταβίντε δεν πρέπει να γίνει ταμπού για το οποίο δεν πρέπει να μιλάμε, το κενό δεν πρέπει να μας καταπιεί.

Στο πρώτο μας ταξίδι χωρίς τον Νταβίντε, την είδα κάποια στιγμή να χαμογελάει και σκέφτηκα πως κατάφερα να την κάνω να απολαύσει το ταξίδι".

Αυτή δεν ήταν πάντως η μοναδική αποκάλυψη που έκανε η Φιορέτι καθώς μίλησε και για το πώς γνωρίστηκε με τον Νταβίντε Αστόρι αλλά και το πώς προέκυψε το όνομα "Βιτόρια" για την κόρη τους.

"Σε μία γιορτή με ρώτησε για το Βιετνάμ, όπου είχα βρεθεί εκεί για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Φαινόταν πως ήταν κομμάτι της στρατηγικής του για να με προσελκύσει, στη συνέχεια όμως μου έγραφε κάθε ημέρα για έναν μήνα: έχω τυπώσει αυτές τις συνομιλίες: με έκανε να χαμογελάω και μία ημέρα η Βιτόρια θα μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα με τις τεχνικές αποπλάνησης του μπαμπά.

Πριν από ένα ταξίδι στο Περού ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος, μετά από τεστ μας είπαν πως την χάσαμε αλλά τελικά διαπιστώσαμε πως ήταν ακόμα εκεί.

Τότε ο Νταβίντε είπε: " εάν είναι τόσο δυνατό μωρό, δεν μπορεί παρά να είναι κορίτσι. Και έτσι επιλέξαμε το όνομα Βιτόρια (σ.σ. στα ιταλικά σημαίνει νίκη).

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η σύντροφος του άλλοτε καπιτάνο της Φιορεντίνα δήλωσε: "Ήμουν σίγουρη πως είχα κάνει τον Νταβίντε ευτυχισμένο, έφυγε στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του.

Η μοίρα ήταν άδικη αλλά, αν δεν τον είχα γνωρίσει, δεν θα υπήρχε η αγάπη μας που θα τον καθόριζε ως άνθρωπο και ως πατέρα. Έπρεπε να διασχίσουμε μαζί την υπόλοιπη διαδρομή, τώρα η χαρούμενη σταθερά μας είναι η Βιτόρια: η ζωή που δεν σταματάει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ