ΙΤΑΛΙΑ

Κορονοϊός: Με κλειστές θύρες το Γιουβέντους - Ίντερ το Σαββατοκύριακο

Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Την απόφαση να γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα ματς που δεν έγιναν την περασμένη εβδομάδα λόγω του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων το Γιουβέντους - Ίντερ, πήραν οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη γειτονική χώρα και αυτό έχει άμεση επίπτωση στο ποδόσφαιρο, με πολλές αναμετρήσεις για την κορυφαία κατηγορία να έχουν αναβληθεί ελέω του φόβου που υπάρχει για επιδείνωση του φαινομένου.

Κάπως έτσι, δεν πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο έξι ματς της 26ης αγωνιστικής της Serie A μεταξύ των οποίων το Γιουβέντους - Ίντερ, καθώς και οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου μεσοβδόμαδα Γιουβέντους - Μίλαν και Νάπολι - Ίντερ, με τους ανθρώπους του ιταλικού ποδοσφαίρου να συνεδριάζουν την Τετάρτη προκειμένου να βγει το πρωτάθλημα από το αδιέξοδο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ "εν αναμονή των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση, η ιταλική Λίγκα πήρε την απόφαση να γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα ματς της 26ης αγωνιστικής χωρίς την παρουσία κόσμου, κατά συνέπεια το Γιουβέντους - Ίντερ θα γίνει είτε την Κυριακή 8 Μαρτίου ή την Δευτέρα 9 Μαρτίου".

Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε μάλιστα με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, που υπογράμμισε on camera: "Θα πρέπει να το κάνουμε, με δεδομένη την κατάσταση.

Inter Milan's Nicolo Barella, left, fights for the ball with Juventus' Miralem Pjanic during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Nicolo Barella, left, fights for the ball with Juventus' Miralem Pjanic during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Οι κλειστές πόρτες είναι το μοναδικό όργανο για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, περιμένουμε την ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης.

Υπήρχε ενότητα στη συζήτηση που έγινε στα γραφεία της Λίγκας για να επανέλθει η κανονικότητα στο πρωτάθλημα. Το Γιούβε - Ίντερ μπορεί να γίνει είτε Κυριακή βράδυ ή την Δευτέρα".

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις Μίλαν - Τζένοα, Πάρμα - ΣΠΑΛ, Σαμπντόρια - Βερόνα, Σασουόλο - Μπρέσια και Ουντινέζε - Φιορεντίνα, ενώ Κυριακή ή Δευτέρα θα λάβει χώρα στο άδειο λόγω... κορονοϊού "Allianz Stadium" το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ.

Το μόνο που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει είναι σε ποιες ημερομηνίες θα λάβουν χώρα οι αγώνες ρεβάνς για τα ημιτελικά του Coppa Italia, με την Γιουβέντους να φιλοξενεί την Μίλαν στη ρεβάνς του 1-1 στο Μιλάνο και την Νάπολι να υποδέχεται την Ίντερ στη ρεβάνς του υπέρ της 1-0 στο "Μεάτσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε και το Νάπολι - Ίντερ για τα ημιτελικά του Coppa Italia
Κορονοϊός: Σκέψεις στην Ιταλία για αγώνες χωρίς κόσμο για ένα μήνα
Κορονοϊός: Αναβλήθηκε το Γιουβέντους - Μίλαν!
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ