ΙΤΑΛΙΑ

Ξέσπασε ο Ιμόμπιλε κατά της κυβέρνησης για το χρόνο επιστροφής στις προπονήσεις

Ξέσπασε ο Ιμόμπιλε κατά της κυβέρνησης για το χρόνο επιστροφής στις προπονήσεις
ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τις προπονήσεις των ομάδων μέχρι τις 18 Μαΐου προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να πετάει το γάντι και να μιλάει για παραλογισμό. Διαβάστε αναλυτικά.

Από τις 4 Μαΐου θα μπορεί κάποιος πολίτης στην Ιταλία να αθληθεί σε πάρκο ή καποιος παίκτης να πραγματοποιήσει ατομική προπόνηση, ωστόσο για να διεξαχθεί μία ομαδική προπόνηση θα πρέπει να φτάσει η 18ης Μαΐου σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα ποδοσφαιριστών και ένας από εκείνους που θέλησε να πάρει θέση και να ασκήσει δριμεία κριτική για την επιλογή των κυβερνώντων ήταν και ο επιθετικός της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε.

"Είμαι σύμφωνος με τις σκέψεις του συλλόγου μου και των συμπαικτών μου. Δεν μου φαίνεται σωστό να μπορεί κάποιος να τρέχει ισε ένα δημόσιο πάρκο και όχι στο Φορμέλο, όπου έχουμε έξι γήπεδα που μας επιτρέπουν να προπονούμαστε μόνοι.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πολεμική, θέλουμε μόνο να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να προπονηθούμε στο αθλητικό κέντρο μας. Θέλουμε μόνο διαφάνεια, για να καταλάβουμε πώς θα κινηθούμε", τόνισε αρχικά ο Ιμόμπιλε μιλώντας στο "Lazio Style Channel", για να συνεχίσει στο ίδιο επιθετικό ύφος:

"Τα χέρια μας είναι σταυρωμένα, χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε. Πολλοί συμπαίκτες μας είναι κλεισμένοι στο σπίτι μακριά από τις οικογένειές τους και αυτό με δυσαρεστεί. Ελπίζουμε να αρχίσουμε σύντομα για να κάνουμε τον κόσμο να ξεχαστεί

Θέλουμε να επιστρέψουμε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και με την άδεια του κράτους. Οι οπαδοί θέλουν να δουν κάτι που να μπορέσει να τους κάνει να διασκεδάσουν βλέποντας τηλεόραση. Περιμένουμε όλοι να επιστρέψουμε και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.

Ξέσπασε ο Ιμόμπιλε κατά της κυβέρνησης για το χρόνο επιστροφής στις προπονήσεις
TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Έχω συζητήσει και με παίκτες άλλων ομάδων, όλοι αυτό θέλουν. Το ποδόσφαιρο διακινεί αρκετά χρήματα και ο χρόνος πιέζει. Σκέφτομαι όλες τις μικρότερες κατηγορίες και τα άλλα άτομα που δουλεύουν γύρω από το ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να ξαναρχίσουμε και για αυτούς, που δεν κερδίζουν τόσα χρήματα όσα εμείς οι ποδοσφαιριστές. Η δουλειά γύρω από το ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, υπάρχουν ακόμα οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι των ομάδων".

Και κατέληξε ο Ιταλός μπόμπερ λέγοντας: "Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ξαναρχίσουμε για τη βαθμολογία και τα γκολ, αλλά για να ξανακάνω αυτό που μου αρέσει, να διασκεδάζω στο γήπεδο.

Δεν θέλω να επιστρέψουμε μόνο επειδή είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία ή επειδή κυνηγώ το Χρυσό Παπούτσι. Προφανώς θα ήθελα να το κάνω χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός. Για αυτό ζητώ ενημέρωσω ως ένας απλός εργάτης του κράτους.

Δεν θέλω να στρέφω το δάχτυλο σε κάποιον, αυτό που με νοιάζει είναι να ξέρω πότε θα μπορώ να επιστρέψω. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ακόμα και κάθε τρεις ημέρες μέσα στη ζέστη για να κάνουμε τα άτομα που δεν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές να ξεχαστούν.

Τώρα δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να περμένουμε τις αποφάσεις".

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίδραση του Τσίρο Ιμόμπιλε ήταν και η δημόσια τοποθέτηση του Πάουλο Φονσέκα, με τον προπονητή της Ρόμα να τάσσεται αντίθετος στην απόφαση της κυβέρνησης για να απέχουν οι ομάδες από τις προπονήσεις για άλλες 20 ημέρες.

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να τρέχει κάποιος σε ένα γεμάτο πάρκο και να μην μπορεί να προπονηθεί στην Τριγκόρια, όπου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κάποιον να εργαστεί με ασφάλεια.

Ξέσπασε ο Ιμόμπιλε κατά της κυβέρνησης για το χρόνο επιστροφής στις προπονήσεις
LUCIANO ROSSI/LAPRESSE VIA AP

Στο προπονητικό κέντρο μας, υπάρχουν τρία γήπεδα, οι αθλητές θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς εκεί από το να βρίσκονταν σε ένα πάρκο", υπογράμμισε ο Πορτογάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό "Teleradiostereo", για να προσθέσει:

"Η Ρόμα και το ποδόσφαιρο μπορούν να βοηθήσουν να ξεχαστεί το κοινωνικό πρόβλημα που ζούμε. Η Ρόμα αυτή τη στιγμή μπορεί να φέρει ευτυχία στην πόλη της Ρώμης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ