ΙΤΑΛΙΑ

Κύπελλο Ιταλίας: Ημιτελικοί τον Μάιο ή μίνι τουρνουά το καλοκαίρι

Juventus' Cristiano Ronaldo, second from left, celebrates after scoring his side's opening goal during an Italian Cup quarter final soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo, second from left, celebrates after scoring his side's opening goal during an Italian Cup quarter final soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Μετά την αναβολή των ημιτελικών του Coppa Italia λογω κορονοϊού, όλα δείχνουν πως τα ματς οδεύουν προς τον Μάιο, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και διεξαγωγής μίνι τουρνουά τον Αύγουστο!

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ιταλία και έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του και στο ποδόσφαιρο, με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να αποφασίζει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 3 Απριλίου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι αγώνες της 26ης αγωνιστικής της Serie A που είχαν αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα ( 6 τον αριθμό, μεταξύ των οποίων και το Γιουβέντους - Ίντερ), την ίδια ώρα ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει μαύρο σκοτάδι όσον αφορά στα ματς του Κυπέλλου.

Μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών (Μίλαν - Γιουβέντους 1-1 και Ίντερ - Νάπολι 0-1) απομενουν οι αγώνες ρεβάνς, με την ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset" να αποκαλύπτει πως υπάρχουν δύο σενάρια: είτε να γίνουν οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός τον Μάιο είτε να οδηγηθούμε σε ένα μίνι καλοκαιρινό τουρνουά μέσα στον Αύγουστο για την ανάδειξη του Κυπελλούχου για τη σεζόν 2019-2020.

Το πρώτο σενάριο που είναι το πιο λογικό, πιο απλό και συνάμα επικρατέστερο, έχει μόνο ένα αγκάθι και αφορά το Ίντερ - Σαμπντόρια, ματς για την 25η αγωνιστική της Serie A που έχει αναβληθεί.

Napoli's Kostas Manolas, left, fouls Inter Milan's Lautaro Martinez during an Italian Cup soccer match between Inter Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Napoli's Kostas Manolas, left, fouls Inter Milan's Lautaro Martinez during an Italian Cup soccer match between Inter Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Εάν οι νερατζούρι αποχαιρετήσουν το Europa League τότε θα ακολουθηθεί το παραπάνω σενάριο, εάν όμως φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε θα πρέπει στο διάστημα 13-20 Μαΐου να γίνουν οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου, ο τελικός και το... Ίντερ - Σαμπντόρια για το πρωτάθλημα.

Η 20η Μαΐου είναι μάλιστα καταληκτική ημερομηνία όσον αφορά στη διεξαγωγή του τελικού του Coppa Italia καθώς από εκεί και πέρα θα αρχίσουν οι προετοιμασίες ενόψει του Euro 2020 και όλοι οι διεθνείς θα ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το δεύτερο σενάριο που είναι ακραίο, καθώς φέρνει τις τέσσερις ομάδες να κυνηγούν το τρόπαιο στα τέλη καλοκαιριού, με διαφορετικά ρόστερ σε σχέση με αυτά που τελείωσαν τη σεζόν. Η σκέψη μάλιστα είναι να διεξαχθεί μίνι τουρνουά στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή των Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Νάπολι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Χωρίς κόσμο το Αρμάνι-Ολυμπιακός, κλειστά τα γήπεδα στην Ιταλία ως 3 Απρίλη
Κορονοϊός: Με κλειστές θύρες το Γιουβέντους - Ίντερ το Σαββατοκύριακο
Κορονοϊός: Αναβλήθηκε και το Νάπολι - Ίντερ για τα ημιτελικά του Coppa Italia
Κορονοϊός: Αναβλήθηκε το Γιουβέντους - Μίλαν!
Κορονοϊός: Σκέψεις στην Ιταλία για αγώνες χωρίς κόσμο για ένα μήνα
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ