ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Γιουβέντους 1-1: Ο Κριστιάνο "μίλησε" στις καθυστερήσεις

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrate after scores with penalty against AC Milan during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrate after scores with penalty against AC Milan during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

H Μίλαν ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προηγήθηκε 1-0 με τον Άντε Ρέμπιτς στο 62', αλλά τελικά η Γιουβέντους ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Coppa Italia. (VIDEOS)

Η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Coppa Italia, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Οι "ροσονέρι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερος μέρος του αγώνα, προηγήθηκαν 1-0 με όμορφο γκολ του Άντε Ρέμπιτς στο 62ο λεπτό, αλλά τελικά στις καθυστερήσεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο "λύτρωσε" την ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για χέρι του Ντάβιντε Καλάμπρια μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR πριν δώσει την παράβαση. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά "πλήρωσαν" την αποβολή του Τεό Ερναντέζ στο 71ο λεπτό και την ανόητη ενέργεια του Καλάμπρια στο 90'. Πλέον, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις 4 Μαρτίου στο "Juventus Stadium", με τη "Μεγάλη Κυρία" να έχει το πάνω χέρι.

Η Μίλαν μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δυο καλές στιγμές πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στον αγώνα. Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Φρανκ Κεσιέ πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Τζανλουίτζι Μπουφόν. Μάλιστα, ο 42χρονος "Τζίτζι" είχε απάντηση και στο μακρινό σουτ του Άντε Ρέμπιτς στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι "ροσονέρι" διατήρησαν τα ηνία και έψαξαν το γκολ, αλλά στο 22' ο Μπουφόν είπε εκ νέου "όχι" σε σουτ του Ντάβιντε Καλάμπρια μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι αντέδρασαν λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, αλλά η ευκαιρία του Χουάν Κουαδράδο δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Οι δυνατές μονομαχίες και η ένταση δεν έλειπαν απ' το ντέρμπι, με τις δύο ομάδες -ουσιαστικά- να αλληλοεξουδετερώνονται και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0. Ωστόσο, όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Μίλαν κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Ο Ρέμπιτς μπήκε φουριόζος και έχασε άλλη μία ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά ο "γερόλυκος" Μπουφόν αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Τελικά οι Μιλανέζοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 61ο λεπτό με τον... συνήθη ύποπτο, Ρέμπιτς. Ο Κροάτης επιθετικός "τρύπωσε" στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των φιλοξενούμενων, ύστερα από ωραία σέντρα του Καστιγέχο, και με όμορφο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπουφόν για το 1-0.

Στο 64ο λεπτό, ο Ρέμπιτς ήταν πρωταγωνιστής σε μία φάση στα καρέ της ομάδας του, με τον Κουαδράδο να διαμαρτύρεται πως δέχθηκε αγκωνιά από τον Κροάτη, αλλά τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το μαςτ. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, τα αριθμητικά δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, αφού ο Τεό Ερναντέζ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστερημένο τάκλιν πάνω στον Πάουλο Ντιμπάλα. Οι "μπινακονέρι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης -κυρίως- μέσω στημένων φάσεων.

Εν τέλει, στο 88ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιχείρησε το γυριστό μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Καλάμπρια να βρίσκει την μπάλα με το αριστερό χέρι. Παρ' όλα αυτά, χρειάστηκε η συμβολή του VAR για να δοθεί το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο CR7, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζίτζι Ντοναρούμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό για τη "Μεγάλη Κυρία".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ COPPA ITALIA:

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου

Ίντερ - Νάπολι 0-1 (57' Φαμπιάν Ρουίθ)

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου

Μίλαν - Γιουβέντους 1-1 (61' Ρέμπιτς / 90 +1' πεν. Ρονάλντο)

Τετάρτη 4 Μαρτίου

21:45 Γιουβέντους - Μίλαν

Πέμπτη 5 Μαρτίου

21:45 Νάπολι - Ίντερ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ