ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν - Τορίνο 0-0: Λευκή νύχτα πριν από τον Ολυμπιακό για τους ροσονέρι

Μίλαν - Τορίνο 0-0: Λευκή νύχτα πριν από τον Ολυμπιακό για τους ροσονέρι
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (13/12) έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Τορίνο και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον "τελικό" πρόκρισης στους "32" του Europa League χωρίς φόρα.

Η Μίλαν και η Τορίνο στην 15η "στροφή" της Serie A έμειναν στο 0-0 και οι ροσονέρι παραχώρησαν την πρώτη τους "λευκή" ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι, οι οποίο την Πέμπτη (13/12) θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό με φόντο την πρόκριση στους "32" του Europa League - αντιμετώπισαν αρκετα προβλήματα απέναντι στην ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος στο 90' αποβλήθηκε, Η Μίλαν πάντως στα τελευταία 30 λεπτά βελτίωσε την απόδοσή της και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν ο Πάτρικ Κουτρόνε στο 87΄ήταν περισσότερο προσεχτικός.

Η Τορίνο ήταν καλύτερη ως το 60', καθώς με την πίεσή της δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ροσονέρι και φλέρταρε έντονα με το 0-1. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε για τους φιλοξενούμενους και τα σημάδια της κούρασης από την προσπάθειά τους στο τελευταίο 1/3 του αγώνα ήταν έκδηλα. Η Μίλαν από το 60' και μετά, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και φρόντισε να περιορίσει σε παθητικό ρόλο την Τορίνο, χωρίς, όμως να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Η Τορίνο στο "καλημέρα" της αναμέτρησης πίεσε ψηλά, είχε την κατοχή της μπάλας και απείλησε τρεις φορές την εστία του Ντοναρούμα, ο οποίος στο 5΄έκανε εντυπωσιακή επέμβαση ύστερα από κεφαλιά υου Φάλκε. Τα σουτ των Μεϊτέ και Μπελότι στο 11' και το 17' δεν βρήκαν στόχο, ενώ η Τορίνο διατηρούσε τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή της πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Η Μίλαν προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά το πρέσινγκ της Τορίνο είχε αποτελέσματα και διατήρησαν τον έλεγχο ως το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι βέβαια σιγά - σιγά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στο 33' απείλησαν για πρώτη φορά, αλλά ο Κουτρόνε δεν νίκησε τον Σιριγκού που έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι στο 41' φλέρταραν και πάλι με το γκολ, αλλά ο Ντοναρούμα με άκρες των δαχτύλων παραχώρησε κόρνερ έπειτα από σουτ του Μπελότι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ιτσό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου απείλησε τους φιλοξενούμενους της. Αρχικά ο Ιγκουαΐν πάσαρε στον Σούσο εντός περιοχής, αλλά το σουτ ήταν πολύ άσχημο. Ο σέντερ φορ της Μίλαν προτίμησε να μην πασάρει στον ελεύθερο Κεσί και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Όσοι περίμεναν πως η Μίλαν στις αρχές του β' ημιχρόνου θα ανέβαζε "στροφές" ως γηπεδούχος, διαψεύστηκαν. Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτο 15λεπτο περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους της και είχε δύο ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Ίτσο στο 56' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φάλκε δεν ήταν, ενώ στο 64' η μπάλα κατέληξε άουτ έπειτα από σουτ του Φάλκε. Η Μίλαν σιγά - σιγά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν και σημάδια κόπωσης. Η Μίλαν απείλησε στο 58' με κεφαλιά του Μπακαγιόκο και στο 60' με σουτ του Τσαλχάνογλου. Η είσοδος του Καστιγιέχο έδωσε άλλη πνοή στους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο έδειχναν πως ήταν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και για πρώτη φορά και τον έλεγχο του αγώνα. Η υπεροχή των γηπεδούχων, όμως, δεν μετατράπηκε σε γκολ. Ο Μπακαγιόκο στο 68' δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στο 81΄ο Σούσο προτίμησε να σουτάρει από δύσκολη γωνία και να μην ψάξει την πάσα. Αντιθέτως στο 83'πάσαρε στον Καστιγιέχο, ο οποίος με το στήθος έστρωσε στον Ιγκουαΐν, αλλά η μπάλα μετά το σουτ του Αργεντινού κόντραρε. Η πιο μεγάλη στιγμή για τη Μίλαν ήταν στο 87', όταν ο Κουτρόνε από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιρίγκου κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Bάλτερ Ματσάρι στο 90΄ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εντζίτζι έδιωξε την μπάλα έπειτα από κεφαλιά του Ιγκουαΐν.

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες, Σούσο, Κεσό, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου (Καστιγιέχο, 71'), Ιγκουαΐν, Κουτρόνε

ΤΟΡΙΝΟ (Bάλτερ Ματσάρι): Σιρίγκου, Ίτσο, Ενκουλού, Εντιτζί, Άινα, Μεϊτέ, Ρινκόν, Μπαζέλι (Λούκιτς, 80΄), Ανσάλντι, (Μπέρενγκερ, 90') Φάλκε (Ζάζα, 69΄), Μπελότι.

AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ