ΙΤΑΛΙΑ

Ντε Λαουρέντις: "Φτάνει ο ρατσισμός, πρέπει να αντιδράσουμε"

Ντε Λαουρέντις: "Φτάνει ο ρατσισμός, πρέπει να αντιδράσουμε"
AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, να παίρνει θέση και να απαιτεί από τον κόσμο να βγάλει αντίδραση.

Ο Τζορτζ Φλόιντ άφησε πριν λίγες ημέρες την τελευταία του πνοή πέφτοντας θύμα ωμού ρατσισμού, φυλετικής διάκρισης και αστυνομικής βαρβαρότητας και το γεγονός αυτό έφερε τεράστιες αντιδράσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με το μήνυμα για "STOP" στον ρατσισμό να ακούγεται πλέον πιο έντονα και καθαρα από κάθε άλλη φορά.

Πλέον, όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που ζητούν να αλλάξει η κατάσταση για να ζούμε όλοι σε έναν καλύτερο πλανήτη, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα μέσω Twitter:

"Αυτό που συνέβη στην Μινεάπολις με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν μπορεί να μεταφραστεί απλά ως ένα επεισόδιο βίας από έναν ή περισσότερους αστυνομικούς.

Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Θα πρέπει να τους ευαισθητοποιήσει όλους, όχι μόνο τους Αμερικανούς", τόνισε ο πρόεδρος της Νάπολι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, και συμπλήρωσε:

"Η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να ποτέ να γίνει η λύση σε ένα πρόβλημα. Εκτιμώ ότι πολλοί παίκτες της Νάπολι έδειξαν αλληλεγγύη στις διαμαρτυρίες που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορούμε πια να αποδεχόμαστε επεισόδια βαρβαρότητας και ρατσισμού. Θα πρέπει να αντιδράσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ