ΙΤΑΛΙΑ

Οργή στους οπαδούς για τη φιλοξενία της Αταλάντα στο "Σαν Σίρο"

Atalanta's Bryan Cristante, covered by his teammates, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Atalanta's Bryan Cristante, covered by his teammates, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η απόφαση των Μίλαν και Ίντερ να ανάψουν το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσει η Αταλάντα ως έδρα της το "Σαν Σίρο" για το Champions League, έφερε θύελλα διαμαρτυριών από τους οπαδούς τους.

Η νέα αγωνιστική σεζόν θα είναι μοναδική για την Αταλάντα καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρει μέρος στο Champions League, με μία ακόμα ιδιαιτερότητα ωστόσο για την ομάδα του Μπέργκαμο να είναι πως δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα.

Το "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" θα είναι κλειστό για τα επόμενα χρόνια λόγω ανακατασκευής και έτσι η "Dea" είναι αναγκασμένη να δώσει αλλού τα εντός έδρας παιχνίδια της για τη φάση των ομίλων, με τη λύση να έρχεται από το γειτονικό Μιλάνο.

Μίλαν και Ίντερ έκαναν αποδεκτό το αίτημα των "μπεργκαμάσκι" για να παίξουν στο ιστορικό "Μεάτσα" τα πρώτα παιχνίδια τους για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (τερμάτισαν 4οι στο περυσινό Καμπιονάτο και πήραν το τελευταίο εισιτήριο), και το γεγονός αυτό έγινε δεκτό με ανακούφιση και ενθουσιασμό από πλευράς Αταλάντα.

"Δυστυχώς δεν θα παίξουμε στο στάδιό μας τα ματς του Champions League. Για αυτό, εκ μέρους των συμπαικτών μου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Μίλαν και την Ίντερ που μας υποδέχονται σε αυτό το ένδοξο στάδιο.

Για μας είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα μεγάλα ταξίδια, ειδικά σε μία τόσο απαιτητική διοργάνωση. Θα είναι τιμή μας να παίξουμε στο Σαν Σίρο και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αταλάντα, Παπού Γκόμες, μέσω της σελίδας του στο Instagram.

Την ώρα πάντως που η Αταλάντα ευχαριστούσε τις δύο ομάδες του Μιλάνου, οι διοικήσεις τους δέχονταν ευθείες βολές από τους οπαδούς, με τους οργανωμένους τιφόζι της Μίλαν και της Ίντερ να στηλιτεύουν τις ομάδες τους για την απόφαση που πήραν, μέσω σκληρών ανακοινώσεων.

"Στο ποδόσφαιρο που αγαπάμε, αυτό το αίτημα θα είχε επιστραφεί στον αποστολέα με ένα καλό, μακρόσυρτο γέλιο. Το αίτημα της Αταλάντα προσβάλλει τους οπαδούς της Μίλαν. Το Σαν Σίρο είναι το σπίτι μας", έγραψε η "Curva Sud" της Μίλαν, ενώ η "Curva Nord" της Ίντερ σημείωσε:

"Είναι μία απίστευτη και παράλογη απόφαση που υπαγορεύεται από άλλα συμφέροντα".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ