ΙΤΑΛΙΑ

Ρόμα - Γιουβέντους 1-2: Μόνοι στην κορυφή οι μπιανκονέρι

Cristiano Ronaldo of Juventus, center, celebrates after scoring a goal during the Serie A soccer match between Roma and Juventus at the Stadio Olimpico in Rome Sunday Jan. 12, 2020. (Alfredo Falcone, LaPresse via AP)
Cristiano Ronaldo of Juventus, center, celebrates after scoring a goal during the Serie A soccer match between Roma and Juventus at the Stadio Olimpico in Rome Sunday Jan. 12, 2020. (Alfredo Falcone, LaPresse via AP) AP

Πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 κόντρα στη Ρόμα και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A.

Τη μοναξιά της κορυφής στην Serie A απολαμβάνει πλέον η Γιουβέντους. Η ομάδα του Σάρι πέτυχε δύο γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης με τη Ρόμα, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περότι στο τελικό 2-1.

Στην πρώτη φάση της αναμέτρησης η Γιουβέντους προηγήθηκε. Στο 3ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα η άμυνα της Ρόμα ξέχασε τον Ντεμιράλ και εκείνος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Πριν προλάβει να συνέλθει η Ρόμα ήρθε και το 2-0. ο Βερετού έχασε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Ντιμπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Αργεντινό με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 μόλις στο 10'.

Στο 15' η Γιουβέντους έχασε τον Ντεμιράλ λόγω τραυματισμού και μέχρι να μπει ο Ντε Λιχτ στη θέση του παραλίγο η Ρόμα να μειώσει σε 2-1. Στο 18 ο Τζιανόλο έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά, με τον Στσέσνι να απομακρύνει ασταθώς. Η μπάλα στρώθηκε στον Πελεγκρίνι ο οποίος σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή με τον Ραμπιό να σώζει τη Γιουβέντους.

Στο 32' η Ρόμα έχασε με τραυματισμό τον Τζιανόλο, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της σε αυτό το διάστημα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γιουβέντους να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 0-3. Μετά από λάθος του Κόλαροφ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε τετ α τετ με τον Λόπεθ με τον Ισπανό να τον νικά.

Η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Τελικά τα κατάφερε μετά από περίπου 20 λεπτά αγώνα. Στο 65' ο Τζέκο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, την κατέβασε και στη συνέχεια σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια ο Βόσνιος μάζεψε την μπάλα και σέντραρε. Η μπάλα έφτασε στον Ουντέρ που έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει πρώτο στο σώμα και στη συνέχεια στο χέρι του Σάντρο.

Ο διαιτητής πήγε στο VAR και τελικά έδειξε την άσπρη βούλα με τον Περότι να ευστοχεί στην εκτέλεση στο 68' και να βάζει φωτιά στο υπόλοιπο του ματς. Η Ρόμα πίεσε και προσπάθησε να φτάσει στη ισοφάριση. Τη μεγαλύτερη και ταυτόχρονα τελευταία ευκαιρία της την είχε στο 92'. Ο Ντε Λιχτ σταμάτησε αρχικά τον Τζέκο που πήγε να γυρίσει μέσα στην περιοχή με την μπάλα να στρώνεται στον Πελεγκρίνι που από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Έτσι, το 2-1 παρέμεινε για τη Γιουβέντους η οποία εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Ίντερ και αποσπάστηκε δύο βαθμούς από τους νερατζούρι.

ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Πέρα από το ντέρμπι στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της Κυριακής είχαμε ακόμα πέντε αναμετρήσεις με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη σε όλες. Η αρχή έγινε στο Ουντινέζε - Σασουόλο όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0. Ο Οκάκα άνοιξε το σκορ μόλις στο 14' και στη συνέχεια οι Σέμα (68') και Ντε Πολ (90') καθάρισαν το τρίποντο.

Μεγάλη νίκη πήρε και η Σαμπντόρια κόντρα στην Μπρέσια παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τσάνσελορ, όμως οι παίκτες του Ρανιέρι έφτασαν στην ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τέρματα τον Λινέτι και Γιάνκτο. Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε ο Κουαλιαρέρα ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και μαζί άλλο ένα από τον Καπράρι διαμορφώθηκε το τελικό 5-1.

Τα άλλα τρια ματς ήταν πιο κλειστά. Τα δύο εξ αυτών κρίθηκαν στο γκολ. Η Τορίνο με το γκολ του Μπερενγκέρ μόλις στο 11' πήρε τη νίκη κόντρα στην Μπολόνια με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Φιορεντίνα επί της ΣΠΑΛ χάρη στο γκολ του Πεσέλα στο 82'. Στη Βερόνα η Τζένοα προηγήθηκε σο 41' με τέρμα του Σανάμπρια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή.

Με δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά από τους Βέρε και Ζακάνι γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη με 2-1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SERIE A:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Κάλιαρι - Μίλαν 0-2 (46' Λεάο, 64' Ιμπραχίμοβιτς)

Λάτσιο - Νάπολι 1-0 (82' Ιμόμπιλε)

Ίντερ - Αταλάντα 1-1 (4' Μαρτίνες / 75' Χόσενς)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Ουντινέζε - Σασουόλο 3-0 (14' Οκάκα, 68' Σέμα, 90' Ντε Πολ)

Φιορεντίνα - ΣΠΑΛ 1-0 (82' Πεσέλα)

Τορίνο - Μπολόνια 1-0 (11' Μπερενγκέρ)

Σαμπντόρια - Μπρέσια 5-1 (34' Λινέτι, 45' Γιάνκτο, 69' πεν, 90' Κουαλιαρέλα, 77' Καπράρι / 12' Τσάνσελορ)

Βερόνα - Τζένοα 2-1 (55' Βέρε, 65' Ζακάνι / 41' Σανάμπρια)

Ρόμα - Γιουβέντους 1-2 (68' πεν Περότι / 3' Ντεμιράλ, 10' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

Πάρμα - Λέτσε (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κάλιαρι - Μίλαν 0-2: Καθάρισαν οι Λεάο και Ζλάταν
Λάτσιο - Νάπολι 1-0: Ο Ιμόμπιλε κράτησε ζωντανό το όνειρο τίτλου
Ίντερ - Αταλάντα 1-1: Ο Χαντάνοβιτς έσωσε το βαθμό για τους νερατζούρι
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ