ΙΤΑΛΙΑ

Τέσσερις ομάδες της Serie A επιστρέφουν νωρίτερα στις προπονήσεις

Τέσσερις ομάδες της Serie A επιστρέφουν νωρίτερα στις προπονήσεις
PIERO CRUCIATTI/LAPRESSE VIA AP

Οι παίκτες των Μπολόνια, Πάρμα, ΣΠΑΛ και Σασουόλο πήραν την άδεια και μπορούν να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των ομάδων τους από τις 4 Μαΐου.

Ένα πρώτο μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα έκανε την Παρασκευή (1/5) η ποδοσφαιρική Ιταλία, καθώς οι παίκτες τεσσάρων ομάδων της Serie A είδαν να ανάβει πράσινο φως για να μπορούν από την ερχομενη Δευτέρα (4/5) να κάνουν ατομικές προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές τους, στα αντίστοιχα προπονητικά κέντρα.

Μέχρι πρότινος, αυτό που είχε αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, ήταν να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες από τις 18 Μαιου, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των αθλητών, από τη στιγμή που η κυβέρνηση επέτρεπε την ατομική άθληση στα πάρκα αλλά όχι στα προπονητικά κέντρα.

Μάλιστα, ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα είχε ρίξει νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης, αφού είχε προειδοποιήσει πως η κυβέρνηση θα έβαζε STOP στη σεζόν, σε περίπτωση που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αδυνατούσε να συμβαδίσει με τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Τέσσερις ομάδες της Serie A επιστρέφουν νωρίτερα στις προπονήσεις
FILIPPO RUBIN/LAPRESSE VIA AP

Αυτό σημαίνει πως τέσσερις ομάδες του Καμπιονάτο θα μπουν λίγο νωρίτερα στη μάχη, από τη στιγμή που Μπολόνια, Πάρμα, ΣΠΑΛ και Σασουόλο ανήκουν στη συγκεκριμένη επαρχία.

Σημειώνεται πως η Αιμίλια-Ρομάνια είναι μία επαρχία που απέχει περίπου 200 χιλόμετρα από την Λομβαρδία, την περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο του κορονοϊού στην Ιταλία και η οποία θρήνησε πολλαπλάσιους νεκρούς σε σύγκριση με τις απώλειες που είχε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ