ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αποσύρθηκε από τη δράση ο Ούγκο Αλμέιδα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο 35χρονος Πορτογάλος πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/2) σε συνέντευξη Τύπου ότι αποσύρεται από τη δράση. Αναλαμβάνει προπονητής στην Κ23 της Ακαδέμικα.

Ο Ούγκο Αλμέιδα ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/2) σε συνέντευξη Τύπου στην Κοΐμπρα ότι αποσύρεται από τη δράση. Ο 36χρονος Πορτογάλος επιθετικός φορούσε μέχρι πρότινος την φανέλα της ομάδας της πόλης, Ακαδέμικα.

Στην Ελλάδα ήλθε το 2016 και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Γεννήθηκε στη Φιγκέιρα ντα Φοζ και ξεκίνησε την καριέρα από τις ακαδημίες της Πόρτο. Το 2003 ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα των δράκων όπου έμεινε μέχρι το 2007 μεσολαβούντων των δανεισμών σε Λεϊρία, Μποαβίστα και Βέρντερ.

Η ομάδα της Βρέμης τον απέκτησε το 2007. Το 2010 άφησε τη Γερμανία για την Τουρκία. Φόρεσε τη φανέλα της Μπεσίκτας γι' άλλη μια τριετία (2011-2014). Ακολούθησε η Τσεζένα στην Ιταλία, οι Κουμπάν Κρασνοντάρ και Ανζί στη Ρωσία, το Ανόβερο στη Γερμανία και η Ένωση στην Ελλάδα.

Μετά το Δικέφαλο πήγε στην Κροατία για τη Χάιντουκ Σπλιτ και το 2018 επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ακαδέμικα. Συνολικά πέτυχε 192 γκολ σε 595 ματς στην καριέρα του. Κατέκτησε το Champions League, δυο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα Πορτογαλίας με την Πόρτο, ένα Κύπελλο με τη Βέρντερ, με την οποία έφθασε στον τελικό του UEFA το 2009.

Με την Μπεσίκτας κατέκτησε ένα κύπελλο Τουρκίας. Ο Αλμέιδα με την ΑΕΚ πέτυχε 5 γκολ σε 22 ματς πρωταθλήματος, αγωνίστηκε σε 5 ματς Κυπέλλου, καθώς και σε 3 ευρωπαϊκά. Φόρεσε για 57 ματς τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας.

Τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Αναλαμβάνει προπονητής Κ23 της Ακαδέμικα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ