ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Σπόρτινγκ δίνει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο γήπεδό της

Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring the opening goal during the group B match between Portugal and Morocco at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring the opening goal during the group B match between Portugal and Morocco at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η Σπόρτινγκ προσανατολίζεται στο να προσθέσει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο δίπλα σε αυτό του Ζοζέ Αλβαλάδε στο γήπεδό της προκειμένου να τιμήσει τον 34χρονο Πορτογάλο σταρ που βγήκε από τα σπλάχνα της, αλλά και να κάνει εμπορικό άνοιγμα στην ασιατική αγορά.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Αυγούστου 2003 και το απόγευμα εκείνης της καλοκαιρινής ημέρας έγιναν τα εγκαίνια του νέου "Ζοζέ Αλβαλάδε" με το φιλικό της Σπόρτινγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 18χρονος τότε Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν η "αποκάλυψη" του ματς κι έπεισε τον τότε τεχνικό της αγγλικής ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να τον αποκτήσει. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο 34χρονος σήμερα Πορτογάλος σταρ βρίσκεται στο Τορίνο και τη Γιουβέντους, συνεχίζοντας να "γράφει" ιστορία, όπως έκανε και με τη φανέλα της Ρεάλ.

Η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας δεν ξεχνά ότι αυτή ήταν που ανέδειξε, που έδωσε την πρώτη ευκαιρία στον Κριστιάνο (2002-2003). Γι' αυτό και η διοίκηση των "λιονταριών" προσανατολίζεται στο να προσθέσει το όνομα του CR7 δίπλα σε αυτό το Ζοζέ Αλβαλάδε (ιδρυτή της ομάδας και παραδοσιακή ονομασία του γηπέδου). Το νέο όνομα, δηλαδή, του χωρητικότητας 50.095 θεατών γήπεδο αναμένεται να είναι "Ζοζέ Αλβαλάδε CR7" όπως αποκαλύπτει η "O Jogo".

Ο λόγος είναι σαφέστατα κι εμπορικός. Ο πέντε φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) θα βοηθήσει τη Σπόρτινγκ να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα από το άνοιγμά της στην ασιατική αγορά, όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ