Η Υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας, Μάρτα Τεμίδο ανακοίνωσε πως όλες οι αθλητικές δραστηριότητες που έχουν περισσότερους από 5.000 θεατές θα ακυρωθούν ή αναβληθούν λόγω του κορονοϊού, με την Πορτογαλική Λίγκα να εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής του πρωταθλήματος.

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ήδη το ιταλικό πρωτάθλημα κατέβασε... ρολά, ενώ πολλές αναμετρήσεις στις υπόλοιπες λίγκες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας.

ADVERTISING

Μεταξύ αυτών και η πορτογαλική, καθώς τη Δευτέρα (09/03) η Υπουργός Υγείας της χώρας, Μάρτα Τεμίδο ανακοίνωσε πως αναβάλλονται ή ακυρώνονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες άνω των 5.000 θεατών λόγω του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως άμεσα κι η λίγκα θα κληθεί να αποφασίσει αν οι αγώνες θα διεξαχθούν δίχως την παρουσία κόσμου ή θα υπάρξει αναβολή του πρωταθλήματος.

Η Πορτογαλία έχει αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της. Η χώρα πέρασε το Σάββατο το όριο των 20 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έναντι 13 το βράδυ της Παρασκευής.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι αρχές ανακοίνωσαν σειρά μέτρων για τη βόρεια Πορτογαλία: προσωρινή αναστολή των επισκέψεων στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, στις φυλακές, κλείσιμο ενός σχολείου και των εγκαταστάσεων δύο πανεπιστημίων

ADVERTISING

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Σκέψεις για κεκλεισμένων των θυρών και στην Premier League
Οριστικό: Χωρίς θεατές το Ολυμπιακός - Γουλβς λόγω κορονοϊού
Κορονοϊός: Κι επίσημα κεκλεισμένων των θυρών το Παρί - Ντόρτμουντ
Κορονοϊός: Χωρίς κόσμο το ντέρμπι Ντόρτμουντ - Σάλκε