ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Με εξάρα στην κορυφή η Μπενφίκα

Benfica's Joao Felix celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the Europa League quarterfinals, first leg, soccer match between Benfica and Eintracht Frankfurt at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, April 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Joao Felix celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the Europa League quarterfinals, first leg, soccer match between Benfica and Eintracht Frankfurt at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, April 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Με τους δύο Έλληνες, Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη, ν' αγωνίζονται σε όλο το ματς και τον Ζοάο Φέλιξ να πετυχαίνει δύο γκολ η Μπενφίκα συνέτριψε 6-0 τη Μαρίτιμο κι επέστρεψε στην κορυφή της Primeira Liga, υπερτερώντας της Πόρτο στην ισοβαθμία.

Ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό της από την Άιντραχτ στα προημιτελικά του Europa League. Η Μπενφίκα υποδέχθηκε στη Λισαβόνα την αδιάφορη βαθμολογικά Μαρίτιμο και τη συνέτριψε με 6-0.

Σε όλο το ματς αγωνίστηκαν για τους αετούς οι δύο Έλληνες, Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης. Ο Ζοάο Φέλιξ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά από την έναρξη του ματς, ενώ ο Πίζι τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του δευτέρου (49') διεύρυνε το προβάδισμα της Μπενφίκα.

Ο Ζοάο Φέλιξ στο 64ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του. Ο Σέρβι έκανε στο 72' το 4-0 και στο 88' τι 5-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σάλβιο στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου Έτσι, η Μπενφίκα επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στην κορυφή της Primeira Liga.

Εκεί έχει συγκάτοικο την Πόρτο, υπερτερεί όμως των δράκων στην ισοβαθμία.

Η σύνθεση της Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας (78' Τααράμπτ), Φέρο, Γκριμάλδο, Φλορεντίνο Λουίς, Σάμαρης, Σέρβι, Πίζι (80' Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ (73' Ζόνας), Σεφέροβιτς.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ