ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα - Πόρτο 0-2: Θρίαμβος των δράκων στο "Λουζ"

Porto forward Moussa Marega celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group D soccer match between FC Porto and Lokomotiv Moscow at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Manuel Araujo)
Porto forward Moussa Marega celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group D soccer match between FC Porto and Lokomotiv Moscow at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Manuel Araujo) AP PHOTO/MANUEL ARAUJO

Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Primeira Liga καθώς νίκησε 2-0 την Μπενφίκα στο "Λουζ" και την έπιασε στην κορυφή. Τραυματίστηκε ο Σάμαρης (VIDEOS).

H φετινή σεζόν άρχισε άσχημα για την Πόρτο με τον αποκλεισμό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Κράσνονταρ και την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ζιλ Βιθέντε όμως η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρήκε τρόπο να ρεφάρει και να γλυκάνει τους οπαδούς της.

Αυτό έγινε μέσα από το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας, με τους "δράκους" να φεύγουν με τεράστια εκτός έδρας νίκη από το "Λουζ" επικρατώντας με 2-0 της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και Αντρέα Σάμαρη (αμφότεροι βασικοί, με τον διεθνή μέσο να τραυματίζεται στον καρπό του δεξιού χεριού τους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και να γίνεται αλλαγή).

Το 1-0 για την Πόρτο έγινε με στημένη φάση στο 22', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά επικρατησε αναστάτωση μέσα στην περιοχή της Μπενφίκα και ο Ζε Λουίς με κοντινό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Λίγα λεπτά πριν το φινάλε οι παίκτες του Κονσεϊσάο έβαλαν ταφόπλακα στις ελπίδες της Μπενφίκα να πάρει κάτι από το ντέρμπι όταν έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, με τον Οταβίνιο να βγάζει κάθετη πάσα και τον Μαρεγκά να εκτελεί με σουτ μέσα από την περιοχή τον κίπερ των "αετών".

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΟΡΤΟ 0-2 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: AP Photo/Manuel Araujo

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ